pondelok 25. januára 2016

Wishlist Monday #15

Vitajte pri novom Wishlist Monday príspevku! Dnes to tu nebude zamerané na nejaké presné kategórie, iba náhodné knihy, ktoré ma už dávnejšie zaujali a možno ste aspoň o jednej ešte nepočuli. :))


1. The Wrath and the Dawn (Renee Ahdieh)


GR hodnotenie: 4.23

Jeden život za každého svitania. V krajine pod vládou vražedného chlapca-kráľa, prináša každé svitanie bolesť novej rodine.
Khalid, osemnásť-ročný Caliph z Khorasanu, je monštrum. Každú noc si berie novú manželku len aby jej okolo krku ráno omotal hodvábnu šnúru. Keď sa kamarátka šestnásť-ročnej Shahrzad stane Khalidovou obeťou, prisahá pomstu a dobrovoľne sa stane jeho novou manželkou. Shahrzad je odhodlaná nie len ostať nažive, ale aj navždy priniesť koniec Chalipovej vláde terorom.
Noc čo noc Shahrzad balamutí Khalida príbehmi, čo preklínajú a zaisťujú jej prežitie, aj keď vie, že každý úsvit by mohol byť jej posledným. Ale niečo, čo nikdy neočakávala sa stane: Khalid nie je vôbec taký, akého si ho predstavovala. Toto monštrum je chlapec s utrýzneným srdcom. Shahrazad sa doňho zamiluje. Ako je to možné? Shahrzad je rozhodnutá odhaliť všetky tajomstvá a aj napriek jej láske, ostať pripravená na zobratie Khalidovho života ako odplatu za životy čo zobral. Dokáže ich láska prežiť tento svet príbehov a tajomstiev?

Nešlo by ani o tie nespočetné pozitívne recenzie, ako o anotáciu a fakt, že je táto kniha re-tellingom klasiky "Tisíc a jedna noc". Ja re-tellingy milujem a taktiež som túto rozprávku ako malá mala veľmi rada. Navyše, nie je tá obálka nádherná?




2. The Raven Boys (Maggie Stiefvater)

GR hodnotenie: 4.03

Šestnásťročná Blue sa narodila do rodiny sensibilov a jasnovidcov. Vo svojom osude má napísané, že až pobozká svoju pravú lásku, dotyčný zomrie. Blue sa preto rozhodne, že nikdy nikoho bozkávať nebude. Chlapci ju nezaujímajú a hlavne nie tí z Havranieho bratstva, partie bohatých študentov miestnej elitnej školy. S tými sú iba problémy. Lenže keď vo svojej prvej jasnovideckej vízii zbadá Ganseyho, vodcu Havranieho bratstva, ktorý má behom ďalšieho roku zomrieť, nedokáže ho vyhnať z hlavy. Keď sa s ním potom stretne tvárou v tvár, bozk smrti sa stane reálnou hrozbou...
Nový román americkej spisovateľky a autorky populárnej trilógie o vlkolakoch (Triaška) je prvým dielom pripravovanej tetralógie.


Mnohých ľudí obľúbená séria a ja som sa k nej ešte nedostala. Navyše sa mi nesmierne páčia obálky!


2 komentáre:

  1. první knížka mě tedy opravdu zaujala nádhernou obálkou a děj taky vypadá zajímavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď si pozrieš aj nejaké random fotky tej knihy, tak zistíš, že je ešte krajšia vnútri! :D ....len tak, btw. :)

      Odstrániť