pondelok 15. júna 2015

Wishlist Monday #10



Nový pondelok sa rovná novému Wishlistu!
Tentokrát som si pre vás pripravila dve knihy, ktoré nezapadajú do kategórie contemporary ani historickej fikcie, ale pod fantasy a dystopiu!!


1. Talon (Julie Kagawa)

GR: 3.80

V minulosti boli draky lovené až skoro do vyhynutia rádom sv. Georgea, legendárnou spoločnosťou zabijakov drakov. Ukrytí v podobe ľudí a vo zväčšujúcom sa počte, utajení, sa draci Talonu stali silnými a prefíkanými a sú pripravení vládnuť nad celým svetom.

Ember a Dante Hillovci sú jediní brat a sestra známi drakom. Trénovaná na zapadnutie do spoločnosti, Ember chce zažiť tínedžerské veci a užiť si leto plné slobody predtým než zaujme predurčené miesto v Talone. Ale osud je len otázkou perspektívy a túlavý drak čoskoro spochybní všetko, čo sa kedy Ember naučila. Ako sa Ember snaží prijať svoju budúcnosť, ona a jej brat sú naháňaní rádom sv. Georgea.

Vojak Garret Xavier Sebastian je na misii na vyhľadanie a zničenie všetkých drakov, hlavne Talonových najnovších členov. Avšak nemôže zabiť pokiaľ si nie je istý, že našiel svoju obeť; a nič nie je isté pri Emebr Hillovej. Čelí Emberinej statočnosti, sebavedomiu a príliš ľudským túžbam a začína spochybňovať všetko, čo doňho rád zakorenil, a to, čoho by sa bol schopný vzdať aby našiel pravdu o drakoch.

Pre mňa táto kniha znie neskutočne lákavo a dúfam, že z prekladu pochopíte o čo tam ide (keď ono je fakt ťažké preložiť niektoré frázy na ktoré v slovenčine nemáme výrazy!) Nikdy som nečítala knihu o drakoch a táto sa mi pozdáva už riadne dlho ale neviem ju nikde zohnať..
A navyše ten obal!! A v reáli (teda na videách :D) je ešte krajší!
Čo vy a knihy o drakoch? Nejaké odporúčania?
GR: tu!!



2. Not a Drop to Drink (Mindy McGinnis)

GR: 3.83

Ľútosť bola pre ľudí, ktorí nemali čo ochraňovať, tých, ktorí nemali vodu.
Lynn pozná každú hrozbu týkajúcu sa jej rybníka: sucho, zimu bez snehu, kojotov, a najväčšmi, ľudí hľadajúcich vodu. Robí všetko preto aby každý, kto sa k rybníku priblíži odišiel smädný, alebo aby neodiešiel vôbec.

Dôverujúca svojim schopnostiam, Lynn nepredstavuje žiadny zmysel pre okolitý svet za poľami a lesom. Má prostriedky na prežitie a stálu prácu zbieraním dreva a vody. Mať rybník vyžaduje silu na ochranu a niečo, čo ju Matka naučila priveľmi dobre počas tichých hodín na streche - pušky v rukách.

Avšak pásy dymu na obzore znamenajú iba jednu vec: neznámych ľudí. Záhadné odtlačky pri rybníku, nočné vyhrážky a strely to robia všetko jasným, Lynn má všetko čo chcú a neprestanú kým to nedostanú.


Taktiež, znie to naozaj zaujímavo a jednoznačne ma táto anotácia nalákala na čítanie už po prvých vetách. :)

GR: tu!!

2 komentáre:

  1. Ja som čítala o drakoch tuším len Eragona a Drakie a celkom obe série ušli, ale na toto som fakt zvedavý, Moonlight to dosť vychválila.
    Hento druhé má zase super obálku a asi to mám aj v to-read, ale pri tom množstve kníh som na túto akosi zabudla.
    Ale fakt by som si to mala prečítať, veď hlavná hrdinka má meno ako ja blogerskú prezývku, len s dvomi n :D

    OdpovedaťOdstrániť