pondelok 23. marca 2015

Knižná Torta! (tag)


Keďže sa snažím zaužívať takú tradíciu tohoto blogu, že každý mesiac bude aspoň jeden príspevok v podobe tagu, na tento mesiac som sa rozhodla spraviť tento sladký, na zjedenie, tag, v ktorom si teoreticky vytvorím vlastnú tortu ale z kníh!
Jednoducho si na každú ingredienciu, ktorá ide do torty, vyberiem jednu knihu, ktorá ju bude zastupovať.
No, je to asi trochu mätúce ale nedá sa to moc vysvetliť, však hádam pochopíte o čo ide, ahah.
Taktiež, v tomto tagu je povolené zvoliť aj viacero kníh na jednu otázku, takže juchuuu, menej starostí s rozhodovaním ktorú knihu zvoliť! 

..the Doctor approves..



MÚKA

Kniha, ktorá bola na začiatku trochu pomalá, ale potom nabrala na rýchlosti.


Pre mňa jednoznačne ľahký výber, konkrétne som vybrala Mesto Padlých Anjelov a We Were Liars, keďže obe knihy boli zo začiatku zdĺhavé a miestami mätúce ale aj napriek tomu sa po pár kapitolách všetko toto vytratilo a bolo z toho také príjemné čítanie. Obe knihy sú veľmi dobré akonáhle sa do nich dostanete!







MASLO

Kniha, ktorá mala bohatý, úžasný dej.

Takýchto kníh je samozrejme veľa, ale ja osobne si myslím, že zo všetkých kníh čo som kedy prečítala, mi v hlave utkveli s nálepkou dokonalého a bohatého deja zrovna Medený Jazdec a Crown of Midnight. Naozaj, zápletka za zápletkou, striedali sa tam vtipné a rozkošné momenty nasledované smutnými momentami, taktiež tam boli časti ktoré ma donútili myslieť. A aj napriek tomu, že sú to dva kompletne iné žánre (historická fikcia a fantasy), obe boli rovnako napínavé. Ak ste ešte nečítali ani jednu z týchto kníh, na čo čakáte?






VAJCIA

Kniha, o ktorej si si myslela, že bude zlá ale nakoniec bola celkom dobrá.


Výnimočnú mi jedna z mojich najmilovanejších kamarátok raz odporučila v knižnici a tak som si prečítala anotáciu a naozaj ma zaujala. Ale tým, že som o tejto knihe toho predtým toľko nepočula, nebola som si istá tým, či bude až taká dobrá. Dala som jej však šancu a nebola som sklamaná! 





CUKOR

Sladká kniha.


Fuuu, tak takých teda je! Ale dobre, rozhodla som sa vybrať tie, ktoré ma okamžite pri tejto charakteristike napadli. Všetky tieto knihy sú neskutočne rozkošné, až som počas čítania mala taký obrovský pre okoloidúcich možno pedofilný úsmev, že to snáď nie je možné! Poznáte tie knihy, pri ktorých niekedy nemôžete vydržať a od radosti a vďaka cute faktoru tej knihy jednoducho robíte zvuky ako "aaaawwww" a podobne? Tak toto sú presne tie knihy!!






POLEVA

Kniha, v ktorej boli pokryté všetky základné faktory, ktoré máš rád/a v knihách. (romantika, vtipné momenty, hlbší význam...)



Najprv teda prezradím, ktoré to sú vôbec tie faktory, vďaka ktorým považujem knihu za úžasnú. Je ich viac, ale vymenujem aspoň niektoré: vtipnosť, akčnosť, nečakané prevraty, pútavý štýl písania, dobre spracované komplexné postavy, postavy pôsobiace reálne, neskutočne rozkošná a prípadne sexy mužská postava (kuc, kuc, však dievčatá, kuc :D poznáme..) a tak ďalej!! Pre mňa majú takúto úžasnú polevu knihy Heir of Fire, Cress a Percy Jackson a Kliatba Titánov. :)









POSÝPKA

Séria/kniha ku ktorej sa môžeš vrátiť kedykoľvek keď sa cítiš zle a trochu ťa rozveselí.


Pre mňa to bude forever and always kniha Looking for Alaska a séria Harry Potter. Keď už aj niekto nemá rád LfA, tak HP je na pomaly každého zozname na 100%. 








ČEREŠNIČKA NA VRCHU

Tvoja doposiaľ najobľúbenejšia kniha tohto roku


Bol vôbec niekto, kto toto nečakal? Zrejme nie. Keď ja za to nemôžem, Heir of Fire je jednoducho tak dokonalá kniha, že z toho nemôžem! Moja láska k tejto knihe sa nedá opísať ani sto slovami. Aj keď možno..."I will love it until the sun rises in the west and sets in the east." Ahaha trochu pozmenená GoT referencia.



Tu sa končí tento tag! Neviem, koho konkrétne tagnúť, tak tagujem každého, kto tento tag chce spraviť!! :)

Páčil sa vám tento tag? Aké by boli vaše odpovede? :)

2 komentáre:

  1. Jé, to je vážně super TAG, třeba se i zapojím. Rozhodně si však zvolila výborné knihy :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, ak sa zapojíš, som zvedavá na tvoje odpovede! :)

      Odstrániť