utorok 18. novembra 2014

Knihy ktorým som dala červenú!

Ahojteee. :)
Možno to tak máte aj vy, ale ja osobne keď čítam knihu ktorá ma nebaví, väčšinou ju proste odložím a buď ju nedočítam vôbec, alebo ju dočítam o pár mesiacov, dokopem sa ku poslednej strane. Tak som sa rozhodla, že vám predstavím nejaké tie knihy, ktorým som proste povedala nie.




1. Faking It od Cora Carmack

Faking It je druhá kniha v sérii "Losing It". Prvá kniha, ktorú som čítala mnoho mesiacov dozadu bola taká 3.8* záležitosť a tešila som sa, že budem ďalej čítať o hlavných dvoch postavách a tak som sa vrhla na toto tu. Ach, dočkala som sa však úplne iného príbehu o totálne iných postavách a to ma naštvalo a ešte k tomu prvých niekoľko strán bolo strašne mätúcich a bola som totálne stratená, nevedela som čo sa deje, tak som si prosto povedala, že pokračovať nebudem.




2. Iba Jeden Deň od Gayle Forman


Mnoho ľudí túto knihu miluje a tak sa sama seba pýtam či je so mnou niečo v neporiadku. Prvých niekoľko strán bolo naozaj super, to nemôžem poprieť, ale odkedy prešiel ten jeden deň v Paríži, išlo to dolu vodou, strašne sa to ťahalo a bolo to nezáživné že sa mi z toho oči zatvárali až som nakoniec knihu položila a okamžite doniesla kamarátke nech ju hneď aj vráti do knižnice. Nemala som ani problém so spôsobom písania, lebo Gayle vie naozaj dobre písať a If I Stay od nej sa mi veľmi páčilo. Bolo to asi kvôli tomu deju no.




3. The Wide Window od Lemony Snicket


Toto je tretia kniha v sérii "A Series of Unfortunate Events" v ktorej ide vlastne stále o to, že tzv. Count Olaf sa snaží zbaviť troch sirôt aby získal ich majetok čo im rodičia zanechali. Prvé dve knihy boli okej, ale v tretej už mi naozaj začalo liezť na nervy to, ako sa vždy náhodne Count Olaf objaví v ich blízkosti a vždy si nájde k nim cestu. Celkovo ako kniha nebola zlá ale to, že všetko tam bolo strašne "nečakané" mi vadilo asi najviac.





4. Naprieč Vesmírom od Beth Revis


Taktiež, strašne veľa ľudí má rado túto knihu/sériu ale ja jej proste neviem prísť na chuť. Nápad ako taký bol naozaj super, ale to ako sa dej ťahal bolo strašné. Na môj vkus tam bolo málo akcie a štýl písania ma tiež nezaujal a ťažko sa mi udržiavala pozornosť počas čítania. Možno to bolo spôsobené aj tým, že som čítala slovenský preklad, čo strašne znehodnocuje celý príbeh, takže je možnosť že knihe dám ešte jednu šancu a prečítam si anglický originál.





5. Paper Towns od Johna Greena


Ja viem, ja viem, sama sa za to hanbím ale proste nedokázala som sa dokopať k dočítaniu tejto knihy aj napriek všetkým dobrým recenziám. Dej nebol vôbec ale že vôbec zlý ani zle napísaný, naozaj neviem čím to je. Asi som len nemala náladu na tento typ kníh? Neviem, ale som si istá, že sa ku knihe ešte raz určite vrátim, minimálne sa ju donútim prečítať pred tým než vyjde film!






6. A Game of Thrones od George R.R. Martin


Tejto knihe dávam predbežnú stopku kvôli tomu, že už ju mám rozčítanú asi mesiac a niečo a stále sa cez ňu neviem prekúsať, Na jednej strane ma odrádza to, že je taká masívna a na druhej to, že je v nej toľko zbytočných sto-kilometrových opisov! Proste ma to nebaví aj keď si myslím, že je to naozaj zaujímavý a super koncept...







Ako ste na tom vy s knihami, ktoré ste proste nevedeli dočítať? :)

2 komentáre:

  1. Konečne niekto, komu sa nepáčilo Naprieč vesmírom! :D Zatiaľ každý mi v kuse hovorí, že je to úžasná trilógia a mám si zohnať druhú časť, že ono ma to začne baviť! Pfff, jasné! Ak ma nebavila prvá časť, tak potom aká šanca bude, že ma začnú baviť tie ostatné?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, presne, presne! Ja neviem čo na tom všetci vidia, vôbec mi to neprišlo nejako obzvlášť dobré, hlavne tie opisy a ten štýl celkovo, ach.

      Odstrániť