streda 3. februára 2016

VÝLET DO VIEDNE | Mariahilferstraße, Karlskirche + veľa fotiek!


Halloooo! Takže, ako názov príspevku prezrádza, spravila som si spolu s dvoma kamarátkami taký "menší" skoro celodenný výlet do Viedne, konkrétne v utorok 2/2/2016.
Keďže nám škola končila po tretej hodine kvôli konferencii učiteľov a vlak nám išiel buď po druhej alebo až po štvrtej hodine, rozhodli sme sa, že "potrebujeme" niečo nutne vybaviť na Slovensku a museli sme odísť po tej už spomínanej druhej hodine. (Komu sa chce čakať hodinu v škole?)

Cesta vlakom bola super, aj keď trochu dlhá...trvalo to asi hodinku. Počasie bolo dobré, lebo nebola ani zima a ani teplo, len by som uvítala trochu viac slnka spoza mrakov. Tu je jedna fotka z cesty - keď sme boli pred Gramatneusiedlom, kúsok od Viedne.
Za tých niekoľko mesiacov cestovania vlakom po Rakúsku som si spravila názor, že sa vyplatí zvoliť si tento typ dopravy, pretože Rakúsko má nádhernú prírodu okolo a aj keď sú to zväčša polia, svetlo na nich vytvára také krásy, že si veľakrát neviem odrhnúť zrak.




Keď sme sa konečne dostali na Wien Hbf., zišli sme starým známym eskalátorom dole a boli sme tam! Na stanici sme sme sa zastavili v drogérke Müller a kúpili sme si tam rúže. Potom sme išli rovno na metro, tuším U1 a odviezli sme sa na Karlsplatz. Odtiaľ sme sa potulovali po uliciach, robili si fotky a s humorom sledovali ázijských turistov s ich technikou na fotografovanie. Po ceste sme našli aj Starbucks a rozhodli sme sa, že tam zájdeme, ako správne white girls. Mala som ho prvýkrát v živote a musím povedať, že si ho viac krát už asi nekúpim. Nielenže je cena ohavne neprimeraná, káva tiež nie je nič moc, prišla mi bez chuti a nesmierne slabá.





Neskôr sme vyšli na Mariahilferstraße, čo je, ako určite viete, jedna veľká ulica plná obchodov všetkého druhu. Tam sme išli do Forever 21 /myslela som, že to bude lacnejšie/ a v Bershke, kde som si zároveň kúpila rifle za super cenu - 8€!



Potom sme sa naobedovali v McDonalde, ako ináč, lebo iné miesto s jedlom za dobrú cenu nepoznáme. Tento Mekáč je nezabudnuteľný, kvôli úžasnému senzoru na dverách, ktorý vždy keď niekto prišiel alebo odišiel začal buď a) jódlovať alebo hovoriť b) "Servus!" c) "Aufwiedersehen!" d) "Rausgehen!". Bolo to o nervy, skoro sme to rozbili.

Nasledujúcich pár hodín sme sa iba tak túlali okolo centra, sem-tam sa odviezli U-Bahnom a išli napríklad okolo radnice, prírodovedného múzea, parlamentu, Stefansdomu a podobne.





Bol to výborný výlet a teším sa, kedy si ho zasa zopakujeme, v pohode aj na iba dve hodinky, lebo aj za taký krátky čas sa toho dá veľa vidieť, najmä vďaka úžasne rýchlemu metru. Na záver tohto príspevku som si dovolila pridať aj nejaké naše fotky s dievčatami. :)




Dúfam, že sa vám príspevok páčil. :)
Kedy ste naposledy boli vo Viedni? Alebo, chystáte sa tam?
Ktoré mesto ste naposledy navštívili? :)

2 komentáre:

  1. Já byla se školou, z Prahy to zabere busem celkem dost času a ceny jako nic moc... Ale kultura a taky PRATER nezapomenutelný!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, ceny sú tam dosť zlé, ale tie budovy a celkovo ako to tam vyzerá je úžasné podľa mňa. :)

      Odstrániť