streda 2. septembra 2015

QUEEN OF SHADOWS prišla na svet!


Viete čo bol včera za deň? Ak ste veľkými fanúšikmi série Throne of Glass tak isto áno!
Včera bola totiž oficiálne vydaná štvrtá (ak rátame aj prequel, tak piata) kniha tejto úžasnej série plnej dokonalých postáv a dych-vyrážajúcej fantasy!



A takto krásne vyzerajú UK obálky, ktoré sú dostupné u nás tiež. Sú nádherné, jednoduché ale majú svoje čaro. Pripútajú vašu pozornosť len čo sa na ne pozriete, no nie? Musím povedať, že táto obálka je zatiaľ asi moja najobľúbenejšia zo všetkých. Ten meč!! Tie krátke vlasy!! Ten plášť!! A na druhej strane dračie šaty?!?!? Čo máme od toho očakávať? Ja vážne netuším, možno iba toľko, že kniha je už dostupná na Martinuse aj na Gorile (tam je lacnejšia)!
Do tohto článku chcem zakomponovať aj nejaké moje očakávania, čiže ak nechcete byť vyspoilovaní na predchádzajúce knihy, prestaňte radšej čítať. 

Môj osobný názor je, že táto kniha bude epicky plná bojov a zvratov a kick-ass činov a bude aj trochu temná. Veď sama Sarah počas jej písania počúvala túto pieseň, ktorá ju inšpirovala čiže z toho to všetko vyplýva, teda aspoň mne! Dúfam v záchranu Doriana, môjho miláčika, v to, že sa im aspoň čiastočne podarí strhnúť jednu z veží a že sa podarí nájsť u Arobynna Aelin náhrdelník, čo je vlastne jeden z wyrdkeys. Strašne rada by som videla stretnutie Manon a Aelin, myslím, že sa určite nejakým spôsobom stretnú a bude to naozaj napäté najskôr ale potom by sa mohli skamarátiť a spoločne sa ss tými čarodejkami dajú na boj proti kráľovi...ale to asi až v ďalšej knihe. Myslím si, že medzi Aelin a Chaolom bude napätie ale nejakým spôsobom asi zas skončia spolu...meeh. A potom príde Rowan a spolu s Aelin budú v nejakom brutálnom masakre kde zabijú xyz ľudí. A koniec koncov bude celá QoS, mimoriadne hrubá, najviac epická ale zároveň srdcervúca!! No, musím si trochu znížiť očakávania aby som nebola náhodou sklamaná...to by ma asi zabilo!

Na facebooku som taktiež videla nejaké menšie spoilery ako: koniec je srdcervúci a niekoľkí čitateľia zmenili team!! Ale neviem či prešli z tímu Dorian na team Chaol alebo opačne! 

Každopádne, knihu mám na martinuse už objednanú, zas musím čakať 3 týždne ale čo už, na niečo dobré sa vždy dlho čaká. 

Ako ste na tom vy? 
Máte už svoju QoS objednanú? 
Aké sú vaše očakávania/teórie??
Prosím dajte mi vedieť, vážne ma to zaujíma!
Ktorý team ste?

5 komentárov:

  1. Ja som team Rowan.:D A strašnestrašne sa teším na QoS a súhlasím, že to bude epické!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som už odjakživa team Dorian, lebo mi je najsympatickejší, aj keď musím povedať, že Rowan je neskutočne super tiež. Som fakt zvedavá!

      Odstrániť
  2. Ja mám najradšej Doriana, to sa asi nikdy nezmení... a na knihu sa fakt brutálne teším, ale povedala som si, že kým nedopíšem to svoje, tak sa do čítania nepustím. Ukázalo sa, že je to celkom dobrá motivácia, takže by som už čoskoro mohla otvoriť aj QoS :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, Dorian je zlato. :3 To už doma máš vlastnú kópiu QoS??

      Odstrániť
    2. Nie, ja mám len e-book v čítačke, ale čakám, kedy bude na BD zľava aj na trojku a potom si kúpim. Prvé dva diely som vystihla fakt super, oba boli za 4 eurá. :D
      Aj keď BD dosť zdraželo, tak neviem, či sa niekedy tej zľavy dočkám.

      Odstrániť