utorok 15. septembra 2015

7 vecí, čo robiť s knihami keď sa nudíte - okrem ich čítania!

Nudíte sa niekedy tak ako ja?
Niekedy máme proste dni, kedy nevieme čo od dobroty robiť a len sa tak vyvaľujeme na posteli ako mrože a pozeráme na svoju knižnicu, s notebookom v ruke. Najväčším problémom však je to, keď nemáme chuť čítať!! Ale keď máme toľko kníh...čo všetko by sa s nimi dalo robiť okrem ich čítania? Rozmýšľali ste už nad tým? Tak tento článok je pre vás ako stvorený! Tu je hneď 7 vecí, čo môžete s knihami robiť a zabaviť sa pri nich!
Začnime teda!



1. Preukladávanie poličiek knižnice




Nič nie je zábavnejšie ako skladanie kníh zo svojej knižnice, prezeranie si ich a následné ukladanie naspäť na miesto. Vždy mi to zaberie veľa času a milujem premýšľanie o tom ako si knihy uložím.



2. Prezeranie a čítanie si založených citátov



Tento tip je samozrejme možný iba pre čitateľov, ktorí si zaznačujú/zvýrazňujú pekné citáty. Ja som jedna z nich a môžem potvrdiť, že pozeranie na tie citáty je naozaj často krát zábavné a prináša iba príjemné spomienky na danú knihu.



3. Založenie si bookstagramu



Nezáleží na tom, či máte blog alebo nie, knižný instagram si môžete spraviť aj bez toho. Je krásne vidieť ako sa táto bookstagram komunita stále rozrastá.



4. Organizovanie kníh na poličke podľa farieb dúhy



Aj keď nie som fanúšička takýchto knižníc, čisto kvôli tomu, že mám rada série pokope a nie rozhádzané, musím priznať, že vizuálne vyzerajú nádherne. Výborné na zabitie času, čo k tomu dodať.




5. Voňanie kníh



Voňaním kníh môžete zabiť aj dve hodiny, ale pozor aby ste si nevypestovali závislosť! 



6. Stavanie labyrintu pre domáce zvieratko


Neviem či to doteraz nikoho nenapadlo (keďže nikde nie sú žiadne fotky takýchto labyrintov), ale ja staviam takéto "bludiská" pre moju korytnačku už od malička. Vždy jej pripravím na konci nejakú dobrotu. Aj domáci miláčikovia sa predsa musia raz za čas zabaviť. :) Užite si moju malú ilustračnú fotku, haha.




7. Ovievanie sa


V horúčavách, ktoré už síce odišli ale údajne ešte miernejšie prídu, nie je nič lepšie ako ovievanie sa. A kniha sa na toto dá krásne využiť - jednou sa ovievate a druhú zatiaľ čítate! Voila!


Tak ako? Aké sú vaše nápady?
Robili ste už nejaké tieto činnosti? :)

9 komentárov:

  1. Úžasný článek. Zasmála jsem se, protože jsem viděla to moje skládání podle barev a snahu mít řádný systém v knihách :D A knižní labyrint pro mého osmáka, který mi pak rozkousal i jednu knihu je pro mne nezapomenutelný :D
    http://small-literaryworld.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, ďakujem krásne! :)
      Tak to muselo byť vtipné, aj keď asi aj zároveň smutné, no. :D
      PS: Máš pekný blog, držím palce! :)

      Odstrániť
  2. Skvelý zábavný článok, ktorý má niečo do seba! Každú jednu činnosť ja osobne robím a musím uznať, že jednotka je moja najobľùbenejšia.. :)

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem!! :)
      Aj ja úplne milujem organizovanie knižnice, najradšej by som to robila každý týždeň! :D

      Odstrániť
  3. Skvelý zábavný článok, ktorý má niečo do seba! Každú jednu činnosť ja osobne robím a musím uznať, že jednotka je moja najobľùbenejšia.. :)

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvelý zábavný článok, ktorý má niečo do seba! Každú jednu činnosť ja osobne robím a musím uznať, že jednotka je moja najobľùbenejšia.. :)

    www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja ich dosť často používam ako podložku na písanie alebo raz som si ich poskladala na vysokú kopu, čo najvyššiu, až kým to nevyzeralo, že spadne. Jaj a ešte som z nich vytvárala veľké písmená na koberec. Dobre že si spomenula tie citáty, musím si kúpiť farebné papieriky, nejako sa mi minuli :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, vidíš, to ma nenapadlo - ako podložka! Aj keď to používam docela často (hlavne keď cestujem alebo niekde stojím).
      Tie písmená mohli vyzerať super, dúfam, že si to odfotila!

      Odstrániť
    2. Nie, neodfotila, skladala som to tak raz, keď som sa nudila a vôbec mi nenapadlo odfotiť to. Ale zase nemám ani bohvieaký foťák, takže ktovie ako by to vyzeralo :D

      Odstrániť