streda 27. mája 2015

DISNEY a KNIHY! (tag)



Tento tag bol vytvorený jednou americkou booktuberkou a riadne sa rozšíril po youtube! Samozrejme, veľmi na mi zapáčil lebo som na Disneyovkách, tak ako asi všetci, vyrastala. Rozhodla som sa ho preto urobiť a chcela by som vidieť odpovede aj iných bookblogerov, preto som sa rozhodla zatagovať: Majku a Neliss :))
Poďme na to!

(A ešte btw. pri poslednej otázke - Disney Potomkovia - ide o to, že tento tag bol vytvorený preto, lebo vyšla kniha, The Isle of the Lost, ktorá je o všetkých Disney "padouchoch", ktorá má byť prequel novej Disneyovky o potomkoch týchto "padouchú".)




1. Malá morská víla: postava, ktorá nezapadá, je "rybou na suchu"

Okamžite mi prišla na myseľ Eleanor z knihy Eleanor a Park od Rainbow Rowell. Jej rodinné zázemie stojí za nič, v spoločnosti je nepochopená a nemá prakticky nikoho s kým by sa mohla porozprávať. Nikam nezapadá a nikam konkrétne nepatrí. Až kým nestretne Parka, samozrejme.









2. Popoluška: postava, ktorá prechádza obrovskou zmenou


Určite Jonas z Darcu! Prechádza si mnohým a jeho život sa kompletne zmenil, jeho vnímanie okolitého sveta, jeho priority, všetko naberá iné obrátky po tom čo bol zvolený za nového, ehm neviem ako je to po slovensky lebo som čítala anglicky :D, ale viete koho, tzv. "Reciever of memory".









3. Snehulienka: kniha s rozmanitými postavami


Celá táto séria má toľko rôznych postáv, či sa to týka národnosti, sexuálnej orientácie, druhu nadprirodzenej bytosti atď. Zatiaľ som to pocítila najviac v Meste Padlých Anjelov ale aj tak každá kniha z Nástrojov Smrteľníkov je taká.









4. Šípová Ruženka: kniha, ktorá ťa uspala


Už som to určite niekoľko ráz spomínala, ale aj napriek tomu koľko má táto duológia od Formanovej fanúšikov, idem proti prúdu a stojím si za svojím názorom. Kniha bola tak nudná, že sa divím že som to dotiahla skoro do polky. Nemalo to pointu ani žiadny hlbší zmysel, bolo to neskutočne cliché, no nebola to moja šálka kávy...







5. Leví Kráľ: postava, ktorej sa v detstve stalo niečo hrozné, traumatizujúce

Celaena? Celaena.
Ešte som nečítala o hrdinke, ktorá by si prešla cez niečo horšie než ona. Nechcem na to ani pomyslieť lebo mi stačil záchvat ľútosti, ktorý som pociťovala počas flashbacku v knihe. Aj keď je to divné, neskutočne obdivujem Celaenu ako knižnú postavu za to, kým je a aká je úžasná aj napriek tomu, že si prešla peklom.









6. Kráska a Zviera: ohavne veľká kniha, ktorá ťa zastrašovala jej veľkosťou ale aj tak sa ti páčila, bola krásna


Keď mi kamarátka ukázala túto knihu, skoro ma vykotilo na zem od toho, že mi vôbec niečo tak masívne odporučila. Neskutočne obrovská kniha a hrubšia než moja ruka, ale aj napriek tomu som sa do nej pustila lebo som to zobrala ako výzvu. Čítala som ju síce okolo dvoch týždňov ale stálo to za to lebo je to jedna nádherná kniha a vždy keď na ňu myslím mám chuť si ju prečítať znova. Škoda, že mnohých odradí práve jej veľkosť..







7. Aladdin: postava, ktorej sa splní želanie, buď v dobré alebo zlé


Ja som fakt netušila koho zvoliť na túto otázku. Ale potom ma napadol Thomas. Ten by sa mohol rátať nie? Kind of? Tak išla som na to logicky a vydedukovala som, že si vlastne prial aby to všetko v bludisku skončilo a aby vedel čo sa deje, nie? No a dostali sa odtiaľ a dostali aj nejaké tie odpovede, aj keď to je možno horšie než to, čo bolo v bludisku...Oder?







8. Mulan: postava, ktorá sa pretvaruje, že je niečo čo nie je

June sa v Legende tvárila, že je niečo čo nie je, ak si dobré pamätám. Aj keď to nakoniec celé prasklo, aspoň chvíľu sa pretvarovala...
Inak, čítali ste už Fenomén? Mne leží na knižnici od Bibliotéky a stále sa k nemu neviem dostať. Aké máte názory??









9. Toy Story: kniha s postavami, ktoré si praješ aby ožili


Je tu vôbec nejaká iná odpoveď? N-I-E!
Poďme rovno ďalej.














10. Disney Potomkovia: tvoja obľúbená negatívna postava


Kráľovná Luny, Levana. Ona je jednoducho neskutočná! Tak zaujímavá a má niečo do seba čo mi jednoducho nedovolí ju nenávidieť aj napriek tomu, že je tak krutá a robí odporné veci.










4 komentáre:

  1. Super tag, určite ho dakedy urobím :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéé, diki za nomináciu, je to super tag, len ja ich veľmi nerobievam (väčšinou sa mi nechce alebo nemám čas). Po sto rokoch som minule spravila iba jeden. :D No ak ma to raz chytí, toto bude určite prvý, ktorý spravím. :D

    OdpovedaťOdstrániť