piatok 20. februára 2015

Tieto knihy by sa mali objaviť aj v podobe seriálov!

Poznáte tie myšlienkové pochody, keď sa jedného dňa náhodne zamyslíte nad tým, koľko seriálov už bolo založených na knihách a prečo ešte nie je seriál podľa vašich obľúbených kníh tiež? Ja osobne nad tým rozmýšľam často a preto som sa rozhodla všetky moje nápady na seriály podľa určitých kníh dať dokopy a podeliť sa o ne s vami! :)


Všimli ste si, že mnoho seriálov sa týka zrovna bojovania, pradávnych čias, nadprirodzených schopností a podobne? Máme Upírske Denníky, Game of Thrones, Doctor Who, Pretty Little Liars, Outlander a iné a tak si myslím, že aj nasledovné knihy by boli dobrý seriálový materiál.




~The Lunar Chronicles
Re-telling seriál na štýl Once Upon a Time, ibaže o niekoľkokrát viac cool s kyborgami, robotmi, kráľovstvami, vesmírom, vyvinutými technológiami? Jednoznačne áno! Myslím, že z tejto série by bol neskutočne úspešný seriál. Dejová línia je nenormálne akčná, plná prevratov ale zároveň aj romantiky. Keďže sú (budú) 4 knihy, myslím, že by sa s tým vedeli vyhrať tak, že by boli minimálne tie 4 série. Nakoniec, veľmi dôležitá otázka? Čítali ste už túto sériu? Nie? Tak šup, šup, pustite sa do toho!!





~Fangirl
V mojej hlave si viem túto knihu predstaviť ako pohodový, odľahčený seriál, možno trochu na štýl awkward. z MTV. Aj keď tam nie je žiadna totálne prevratná zápletka, tak si myslím, že niečo by sa s tým spraviť dalo, niečo pridať, pozmeniť a bol by to super seriál, ktorý by som si pozrela vždy vtedy, kedy by som si potrebovala vyvertrať hlavu od starostí a len tak sa zrelaxovať.





~Ritmatik
Aj napriek tomu, že ma Ritmatik v knižnej podobe moc nebavil, rada by som ho videla vo forme seriálu. Je tam záhada, veľmi prepracovaný svet, originalita, stačilo by pridať trochu romantiky, dať o niečo staršie hlavné postavy a bolo by. Celkom si viem predstaviť fanúšikov Sherlocka ako toto pozerajú, neviem prečo, je to niečo o dosť iné ale je tam tá dobre premyslená zápletka, ktorú by určite Sherlock vyriešil, tak ja neviem. :D






~Throne of Glass
Eheh..he...no dobre, dobre, prosím nestrieľajte! Ja viem, že túto sériu tu neustále omieľam ale keď ona je tak dokonalá!!! No predstavte si seriál na štýl Game of Thrones teda čo sa aspoň štýlu obdobia týka a v tom mladú vrahyňu čo sa snaží zachrániť svoju rodnú zem! Však to malo byť natočené ako seriál už pred troma rokmi do kelu! Ja silno verím, že jedného dňa sa toho dočkám.





~These Broken Stars
Aj keď to nie je žiadny klenot literatúry, ako seriál by táto kniha bola jednoznačne dokonalá. Titanic vo vesmíre. Už len to by nalákalo ľudí. Dobrodružstvo, romantika, stroskotanie, boj o život, záhada, prevraty, to všetko je v tejto knihe a držalo ma to napätú asi 80% celkového času čo som to čítala. Aj keby to nebol až tak úspešný seriál možno, myslím že by si našiel svojich fanúšikov.





~Polibek pro Annu
Mnohých ľudí obľúbená kniha, stavím sa, že by ju každý fanúšik chcel vidieť buď ako film alebo seriál. Dlho som rozmýšľala či by bola lepšia ako seriál, ale stále som nerozhodne, myslím, že by sa dala pekne spracovať aj tak aj tak. Ja by som si asi osobne o trochu radšej pozrela ten film ale myslím, že je niekoľko ľudí, čo by si rado pozrelo aj seriál ako takú romantickú oddychovku. Ako ste na tom vy?






Tým sa končí tento článok. Dúfam, že sa mi splní sen a uvidím aspoň jednu z týchto kníh v podobe seriálu.
Ktoré knihy by ste radi videli vy ako seriály? Máme niektoré spoločné? :)

2 komentáre:

  1. K tomu ToG sa asi ani nejdem vyjadrovať. Som asi rovnakým fanúšikom ako ty, takže to by sme tu asi obidve skákali od radosti po plafón a popíjali šampus, keby z toho bol seriál :D alebo nebudem náročná, mne by stačil aj film, ale seriál by bol rozhodne viac do hĺbky prepracoivaný. Seriály sú proste lepšie.
    These Broken Stars ma zo začiatku aj bavilo (má to úžasnú obálku), ale akosi sa mi to nepodarilo dočítať, no seriál by bol rozhodne pecka. Aj Cinder by som brala, ale to skôr asi ako film :D Mohlo by to byť brutálne!!!
    Jaj inak, chcela som sa spýtať, či sa chystáš aj na novú sériu od Sarah? A Court of Thornes and Roses? :D Mňa to už pokúšalo na bookdepository, že si to objednám, ale ešte do vydania je dosť času, tak čakám, či náhodou nebude väčšia zľava na paperback.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, že sa pýtaš!! :D Jednoznačne sa na ňu chystám, od ľudí čo v Amerike dostali ARC kópie všade počúvam len samé chvály, takže si to nemôžem nechať ujsť A podľa mňa si ešte počkaj však to je jedno. :) Ja osobne počkám či martinus pridá do ponuky tú knihu keď vyjde a ak nie, tak uvidím ako to vyriešim. :) Ale verím, že martinus ma nesklame!

      Odstrániť