nedeľa 11. januára 2015

Ženské hrdinky v knihách!

Na tento tag som náhodou narazila na anglickom blogu Paper Fury a naozaj ma zaujal. Myslím, že to môže slúžiť aj ako dobrá návnada na nejaké knihy z ktorých pochádzajú dané hrdinky takže to je fakt super, no. :)
Ako vždy, i v tomto tagu to funguje tak, že je daná nejaká charakteristika hrdinky/prípadne otázka a ja k nej mám priradiť hrdinku, ktorá mi na popis sedí. Whey, poďme na to!

  • S ktorou hrdinkou by si si vymenila miesto?
Jednoznačne Hermiona! Seriózne, kto by si s ňou nechcel vymeniť miesto? Kufre by som mala pobalené za tri minúty, niekde by som si po ceste chytila sovu a hurá na nástupište 9.3/4!!








  • Ktorú hrdinku by si zhodila z útesu a dúfala by si, že tam dole sú poriadne ostré skaly?
Trochu krutá otázka nemyslíte? Ale však čo, pffff, nebudem to tajiť, myslím, že sa s niektorými aj zhodnem aj keď s väčšinou asi nie, ale proste tá Ana? Úprimne, hlavnú hrdinku, ktorá je tak sprostá a totálne o ničom som ešte nezažila, i keď je určite veľa kníh v ktorých sa také nachádzajú.



  • Hrdinka o ktorú by si sa nemohla zaujímať menej? Je taká nudná, že v tebe ani nevyvolá nenávisť?
Hah, hneď tu máme rovno aj menovkyňu predchádzajúcej dámy, až na to že táto ma o jedno n viac a tou je Anna z Na Ostrove. Naozaj ma jej postava netrápi tak isto ako tá kniha, raz som to prečítala, nebolo to zlé ale ani dobré a už to druhýkrát neprečítam. Anna mi nepríde ničím zaujímavá, proste je nudná a na mojom liste obľúbených hrdiniek sa ani nenachádza.




  • Hrdinka, o ktorej si si myslela, že sa ti nebude páčiť (a naopak)?
..že sa mi nebude páčiť: 
Úprimne som si myslela, že sa mi Cinder, tak isto ako celá the LC séria nebude páčiť. Našťastie (díky Bože) som tejto sérii dala šancu a vôbec, vôbec toho neľutujem! Dokonca ju považujem za najlepšiu light sci-fi akú som kedy držala v rukách!

..že sa mi bude páčiť:

Každému, ako sa zdá, sa páči postava Isabelle Lightwood, lenže ja jej nejako neviem prísť na chuť. Inak povedané, jej postava mi vôbec nevadí, nemyslím si, že je otravná. Jednoducho, vždy keď je s ňou nejaká scéna, tak ma to až tak nebaví čítať ako nejaké scény s Clary, Jaceom alebo Simonom. Proste sa o ňu nejako obzvlásť nestarám.


  • Vedľajšia hrdinka, ktorá je omnoho zaujímavejšia než hlavná?
Nad týmto som celkom dlho premýšľala, pretože som nečítala veľa kníh, pri ktorých by sa mi toto stalo.Nakoniec som došla k záveru, že konkrétne v knihe Scarlet mi prídu omnoho zaujímavejšie časti, kde vystupuje Cinder, čo je od veci lebo hlavné zameranie patrí logicky Scarlet. Taktiež, Scarlet je mojou najmenej obľúbenou hrdinkou z celej The Lunar Chronicles série. Proste mi Cinder príde zaujímavejšia a zábavnejšia.



  • Ktorú hrdinku by si chcela za kamarátku?
Ruby zo série The Darkest Minds. Ona je tak cool a vtipná a proste všetko vie a je milá, múdra. Proste dokonalá kamarátka!







  • Hrdinka, čo si želáš aby si už konečne vybrala medzi chlapmi z milostného trojuholníka.
Tento výber sa vzťahuje na prvé dve knihy, pretože neviem ako to bude v tretej, lebo tú dostanem do rúk až 24. decembra (ahhh až mi srdiečko poskočilo od radosti). Proste CELAENA NO TAK! Ako, na jej mieste by som bola nerozhodná tiež, lebo tak DORIAN alebo CHAOL ??? Však to je nemožné proste obaja sú tak ahhh, zlatí, milí, múdri, silní.
Dodatok: mám za sebou Heir of Fire (chceli by ste recenziu? :)) a..no ja neviem, keď teraz je tam zas ten Rowan a...kašlem na to, nech už si jednoducho vyberie niekoho! :D *kričí "Dorian! Dorian! Dorian!*




  • "Bad girl" hrdinka
Penryn! Milujem to dievča, je taká kick-ass a prešibaná. Neviem čo k nej ešte dodať, tak sa vás opýtam, či aj vy tak milujete tú pesničku Geronimo od Sheppard? Ja na nej totálne fičím! So say geronimo, say geronimoo! Dobre stačilo, poďme ďalej. :D



  • "Good girl" hrdinka
Cress je asi jediné naozaj (aspoň zo začiatku) dobré a poslušné dievča zo všetkých kníh aké som čítala. Je milá a bojí sa, že ju tá Mistress, tuším Sybil sa volá??, nachytá a bude sa o ňu báť a podobne. Cress je proste strašne zlatá a mám ju rada rovnako ako Cinder. :))






  • Tvoja najobľúbenejšia hrdinka zo všetkých (ak nevieš vybrať, tak daj top 3)?
Pfff prečo je tam vlastné tá alternatíva v zátvorke? Jasné, že si neviem vybrať! Zo všetkých hrdiniek o ktorých som kedy čítala, teda vyberám za moje najobľúbenejšie tieto:
Celaena Sardothien - zo série Throne of Glass, proste ju milujem ako ste si už určite všimli. :))
Ruby - zo série the Darkest Minds, taktiež je to úžasná postava
Cath - z knihy Fangirl od Rainbow Rowell, mám ju rada pretože je to asi jediná hrdinka, ktorá je skoro úplne rovnaká ako ja.




Počas robenia tohto tagu som musela poriadne zaloviť v pamäti a v poličke či už na GR alebo doma, tak dúfam, že sa vám tag páčil. :))
Aké by ste zvolili hrdinky vy na nejaké z týchto otázok? :)

4 komentáre:

  1. S výběrem Hermiony naprosto souhlasím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavý tag, tuším ho aj niekedy urobím, keď ti to nebude vadiť! :D A inak, super odpovede :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj ďakujem :)) a určite ho sprav! Som zvedavá na tvoje odpovede! :)

      Odstrániť