piatok 17. októbra 2014

Jeseň, čítania čas.


Neviem ako vy, ale ja milujem jeseň. Už iba kvôli tomu, že sa konečne ochladí a nemusím sa celý deň pariť. Taktiež konečne môžem vytiahnuť moje svetríky, ktoré sú úplne najlepšie a najpohodlnejšie. Hlavným dôvodom prečo milujem jeseň však je, že počasie je také pochmúrnejšie a presne v takom sa mi najlepšie číta. Nikto neotravuje nech idem von, ani mame nevadí, že som doma a tak môžem iba čítať, mmm.

V tomto článku vám chcem predstaviť nejaké "tradície", ktoré mám pri čítaní kníh na jeseň, aké knihy rada čítavam a tak.:)



Som čajový človek takže čaj nesmie chýbať. Rada si robím nejaký ovocný/pomarančový alebo ešte v lepšom prípade škoricovo-jablkový. Tieto čaje mi najlepšie voňajú a akoby mi napomáhajú sa uvoľniť. Aj vy to tak máte? :)
Vždy si teda spravím šálku dobrého čaju, položím si ju vedľa seba a ponorím sa do sveta fantázie.

Tiež si rada zapnem Spotify a idem do svojho "Reading with love" playlistu. Hudbu si dám dosť potichu, ale nie až tak aby ju nebolo počuť. Vždy to naladí tú správnu atmosféru. Rada počúvam Eda Sheerana, jeho piesne sú presne také aké sa hodia k čítaniu. Potom tam mám aj Lorde, Lanu Del Rey, Bastille, Hillsong a podobné.

Tak a teraz ku knihám, ktoré rada čítam v tomto období. Keďže nastáva také to pochmúrnejšie počasie, mám aj väčšiu chuť na postapokalyptické/sci-fi knihy a celkovo knihy, ktoré sú také "temné". Rada si ich sem-tam vystriedam aj s nejakým ľahkým čítaním.

Throne of Glass od Sarah J. Maas. Dokonalá kniha do tohto počasia, je celkom "temnejšia" ale zároveň má aj svoje svetlé chvíľky. Je to high fantasy ale ako som spomínala má ten nádych temnoty, hah.
World After je druhá kniha v sérii Susan Ee - Penryn a Koniec Sveta. Ak ste čítali Pád Anjelov a mysleli si, že je pochmúrny a temný, tak toto vám vyrazí dych!


Cress je tretia kniha v zatiaľ nedokončenej epickej sci-fi sérii the Lunar Chronicles od Marissy Meyer, v ktorej každá kniha je prerozprávaná klasická rozprávka. Cress je konkrétne Rapunzel. Ak ste túto sériu ešte nečítali, určite sa do nej pustite!

Prvá kniha v sérii od Alexandry Bracken, stále ma čaká na poličke ale neviem sa jej dočkať! Všetci túto sériu ospevujú, údajne je veľmi originálna, pochmúrna, plná akcie čiže to znie naozaj dobre.

4 komentáre:

  1. Jeseň je celkovo hrozne krásne obdobie :) Pekný článok.
    booksmakesenseofmylife.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež mám veľmi rada jeseň a čaje.:) Už horšie je to so zimou. -_- :D Throne of Glass aj Cress som čítala a sú to skvelé knihy a súčasť skvelých sérii. :3 Na The Darkest Minds sa chystám už dlhšie, hádam mi to vyjde.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urghh zimu ani nespomínaj :D.
      Potom daj vedieť čo si myslíš o the Darkest Minds pretože moc ľudí to tu na SR asi nečíta ako vidím :D ja čakám stále na ten správny moment kedy budem cítiť v srdci ten pocit že "áno, to chcem čítať okamžite" aby som si to čo najviac užila :DD

      Odstrániť