pondelok 9. novembra 2015

Bibliotéka 2015 | report a kúpené knihy!!


Tak, ako určite všetci viete, tento mesiac sa ako každý iný november uskutočnila Bibliotéka v bratislavskej Inchebe. Ja som tam rozhodne mala namierené, ale ešte som nevedela kedy. Nakoniec sa mi zas a znova podarilo na Bibliotéku dostať až v posledný deň, čiže v nedeľu, 8.11. Ale aspoňže som sa tam vôbec dostala, pretože inak by som bola veľmi nahnevaná, keďže od Incheby bývam asi takých osem minút autobusom!

Tento článok nechcem spraviť iba ako môj report na akciu alebo iba ako book haul, čiže tieto dve veci spojím a najskôr vám napíšem môj názor na vystaviteľov a potom nižšie vám ukážem knihy, čo som našla. Čiže ak vás môj názor na tohtoročnú Bibliotéku moc netrápi, môžete ísť rovno nižšie! :))




Tento rok bolo mnoho vystaviteľov, ktorých som poznala, ale aj takých, ktorých nie. Zaujali ma však iba tí, ktorých som už poznala, lebo inde nemali knihy, ktoré by sa mi páčili.
Najväčší obdiv kladiem vydavateľstvu Ikar, pretože ich ponuka bola vážne úžasná a tie ceny väčšiny kníh boli neskutočné! 10-eurové zľavy na knihy? To som u iných teda nevidela! Naozaj ma milo prekvapili a zakúpila som si u nich dve knižky.
Ďalej, ako vždy, slovart mal výbornú ponuku anglických YA kníh, aj keď sa mi zdalo, že minulý rok bola o niečo lepšia. No možno to bolo aj tým, že som tam prišla neskoro a väčšina bola už fuč. Každopádne, oceňujem, že mali v ponuke horúce novinky a jednu som si dokonca kúpila! P.S.: veľmi sa oplatilo kúpiť si Throne of Glass sériu, lebo na ňu mali aj 2-eurové zľavy, čiže dokopy ste mohli za všetkých 5 kníh ušetriť až 10€!!!
Potom ma zaujal Tatran, kde mali tiež na niektoré knihy dobré ceny! Len keby budúci rok dali trochu nižšiu na Zber Kostí, hneď by som brala!
No tu sa chvála končí a znova ma trochu sklamal Martinus a Panta Rhei, pretože mali také ceny, aké na internete, čiže keby že na Bibliotéku idem iba kvôli týmto dvom kníhkupectvám, iba by som prerobila ak rátam vstupné...ale možno v predchádzajúce dni malo Panta Rhei v tom stánku s knihami za 1-5€ dobré kúsky, len keď som tam bola ja už boli všetky preč.
Každopádne, určite sa na Bibliotéku chystám aj budúci rok, pretože ma to tam neskutočne baví a je super prehrabávať sa v knihách viac ako hodinu vkuse! :)


Poďme však teraz na tie knihy, čo som ulovila.
Dokopy som si kúpila štyri knihy, z toho dve pevné a dve mäkké väzby. Za všetky som spolu zaplatila iba 16 €, čo je vážne cena na omdlenie!




Hostitel (Stephenie Meyerová) - 2€ : vôbec mi neprekáža, že je táto kniha po česky, dlhšie som si ju chcela prečítať a pri takej cene sa nehovorí nie! Našla som ju v stánku Tatranu.

Odpusť mi, Leonard Peacock (Matthew Quick) - 3€ : Myslím, že som túto knihu spomínala už v nejakom WM, ale v anglickej verzii, so stokrát krajším obalom. Každopádne, taktiež, pevná väzba za takú cenu? Yes, please! Knižku som našla v stánku Ikaru.

Tweetni mi! (Sarra Manningová) - 2€ : Meno tejto knihy som už veľa ráz počula v odporúčaniach zahraničných blogerov/youtuberov a aj napriek nechutnej obálke som si ju kúpila! Taktiež v Ikari.

Carry On (Rainbow Rowell) - 9€ : A máme tu najdrahšiu knihu, čo som si na Bibliotéke kúpila, ale viete čo, vôbec mi to nevadí, že stála toľko koľko stála. Bola som neskutočne prekvapená, keď som ju v slovartovom stánku videla! Neviem sa dočkať, kým sa do nej pustím!!


Tak ako, zavítali ste aj vy na Bibliotéku? :) Ak ste nestihli, nebojte budúci rok je ďalšia!


2 komentáre:

  1. Bola som v sobotu, hoci som nekúpila nič.:D Super úlovky.:) Nad Carry on som tiež uvažovala... Tweetni mi som čítala a bolo to vážne skvelé.:) Aj Hostiteľ sa mi páčil.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. H, škoda, že si nič nenašla...
      A ďakujem, som s nimi strašne moc spokojná! :D Ja som sa do slovartu vrátila trikrát a až po ten tretí som sa odhodlala si Carry On kúpiť! Fakt som nevedela, či tú knihu zas až tak potrebujem a stála som nad ňou dokopy možno dvadsať minút a ľudia predierajúci sa okolo anglických kníh teda museli mať radosť! :D Dúfam, že aj mne sa budú knihy páčiť. :))

      Odstrániť