pondelok 17. augusta 2015

Wishlist Monday #12



Prázdniny sa už chýlia ku koncu a prichádza nový pondelok s ktorým aj WM!
Tento raz je zameraný na konkrétneho autora - Patricka Nessa!
Patrí medzi veľmi populárnych a obľúbených autorov, ktorého knihy dosahujú výborných hodnotení a ja sa hanbím povedať, že som od neho ešte nič neprečítala. Ale to hodlám zmeniť a tu sú dve knihy, ktoré si od neho chcem najviac prečítať! 



1. The Knife of Never Letting Go  | Hlas Nože

Hodnotenie GR: 3.95
GR link: tu

Planétu Nový svet kolonizuje malá skupina osadníkov z nepriateľského Starého sveta. Po mnohých rokoch dochádza k nečakanému zvratu. Domorodí obyvatelia sa vzbúria, zaútočia na osadníkov a usmrtia všetky ženy. Mužov a zvieratá náhle napadne podivný vírus, ktorý umožňuje počuť myšlienky ostatných.

Uniknúť sa podarí iba nevzdelanému mladíkovi Toddovi, ktorý si stihol vziať na cestu len ruksak, lovecký nôž, denník, ale hlavne to vôbec najdôležitejšie – svojho verného psieho priateľa. Ostatní obyvatelia na čele s šialeným kňazom ho však prenasledujú a kvôli nebezpečnému vírusu nebezpečie stále narastá.


Podľa mňa znie táto kniha a s ňou aj celá séria naozaj zaujímavo a originále. Už dlho som nečítala dobrú dystopickú knihu a zakaždým čo na túto natrafím na nete premýšľam či si ju objednám alebo nie. Dúfam, že keď si ju raz prečítam bude taká dobrá ako o nej ľudia hovoria.




2. A Monster Calls  | Volání Netvora

Hodnotenie GR: 4.27
GR link: tu

Trinásť-ročnému Conorovi sa do snov vkrádajú nočné mory. A ako že nie – jeho maminka je vážne chorá, otec žije kdesi za morom v Amerike, babička ho stále iba hreší a spolužiaci sú tak trochu tyrani. Potom sa poháda so svojou najlepšou kamarátkou a zostane na všetko sám. Teda, skoro sám. V noci, vždy chvíľu po polnoci, ho totiž navštevuje netvor – obrovitánsky chodiaci a rozprávajúci starý strom, ktorý rastie na kopci za domom. A prekvapivo sa chce... rozprávať! Postupne Conorovi rozpráva tri starobylé príbehy a učí ho, že veci často nie sú také, akými sa na prvý pohľad zdajú. A že naším najväčším nepriateľom je náš vlastný strach. Netvor chlapcovi ponúka, aby porozprával štvrtý, posledný, príbeh sám. Vlastne po ňom chce tú vôbec najťažšiu vec – pozrieť sa desivej pravde do očí. Dokáže to Conor?

Volání Netvora dostáva úžasné hodnotenia a recenzia ako v Amerike tak aj na Slovensku a Česku. Ak sa nemýlim, súčasťou knihy sú aj obrázky (ak si dobre pamätám z videnia knihy v kníhkupectve), čo knihu robí ešte viac zaujímavú.



Čítali ste už nejakú z týchto kníh?
Máte radi Patricka Nessa alebo sa doňho ešte len musíte pustiť ako ja?
Nebojte sa, komentáre nekúšu! :))

2 komentáre: