pondelok 3. augusta 2015

Wishlist Monday #11



Pozrime sa na to Znova a tu objavil WM! Zázrak? Možno áno.
Neviem prečo je táto rubrika taká nepravidelná, pokúsim sa to napraviť...uvidíme ako dlho mi to vydrží.

Tentokrát sa bude WM niesť v duchu fantasy, takže si pripravte prútiky/ruky/meče/hocičo čarovné na pridanie si týchto krások aj do vášho TBR listu!



1. Mistborn: The Final Empire; Mistborn #1 (Brandon Sanderson)

GR link

Už cez tisíc rokov padá z oblohy popol a nekvitnú kvetiny. Už cez tisíc rokov žijú Skaovia v neľudských podmienkach a v trvalom strachu pod krutou absolútnou vládou nesmrteľného Lorda Vládcu. Nádejou na únik z tohoto pekla sa stáva až Kelsier, ktorý v sebe objaví schopnosť allomancie, pripadajúcu iba mistbornom, schopnosť "spaľovať" kovy a získavať tým krátkodobo mimoriadne schopnosti - silu, predvídavosť, možnosť ovplyvňovať druhých. Obklopený elitou podsvetia chystá útok proti Lordovi Vládcovi. Ten by však nebol uskutočniteľný, keby sa Kelsier náhodou nestretol s dievčaťom menom Vin, sirotou z ulice, zvyknutou nečakať od ľudí nič než zradu. Odhalí u nej také mimoriadne schopnosti mistbornov a naučí ju využívať ich. Prostredníctvom Vin infiltruje okolie Lorda Vládcu. Kelsierov plán sa začína vyvíjať nečakaným smerom a mieri k tragickému vyvrcholeniu... Príbeh je plný napätia, intríg, prekážok, nečakaných zvratov aj vtipu.








2. Grave Mercy; His Fair Assassin #1 (Robin LaFevers)

GR link

Prečo byť ovcou, keď môžeš byť vlkom?
Sedemnásťročná Ismae uteká od brutality dohodnutého manželstva do útočiska kláštora Sv. Mortaina, kde sestry stále slúžia starým bohom. Tu sa naučí, že boh smrti ju požehnal nebezpečnými darmi - a krutým osudom. Ak si vyberie ostatie v kláštore, bude trénovaná ako vrahyňa a slúžiť ako slúžka smrti. Aby získala naspäť svoj život musí zničiť životy iných.
Ismaeina najdôležitejšia úloha ju zavedie rovno na najvyšší súd v Brittany - kde sa nájde nešťastne nepripravená - nie iba kvôli vražedným hrám intríg a zrady, ale aj kvôli nemožnému rozhodnutiu sa. Ako môže doniesť odplatu smrti na terč, ktorý jej proti svojej vôli, ukradol srdce?






No čo, počuli ste už o týchto knihách?
Pozdávajú sa vám? :))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára