nedeľa 26. júla 2015

Najočakávanejšie knihy najbližších mesiacov!!


Aj napriek tomu, že v najbližších mesiacoch leta a jesene tohto roku nevyjde pre mňa až toľko zaujímavých kníh, stále som našla aspoň 12 takých, na ktoré sa naozaj nesmierne teším!
Poďme sa na ne teda spolu mrknúť! :))




1. Queen of Shadows (Sarah J. Maas)


GR
Hodnotenie na GR: 4.60

Polka série už je za nami a nastáva čas, kedy vyjde moja najočakávanejšia kniha tohto roka - štvrté pokračovanie série Throne of Glass! *diabolský smiech nadšenia*. Slová nedokážu popísať aká som nadšená, že už sa ten nádherný dátum tak rýchlo blíži. Som plná očakávaní ale priznám sa, trochu sa obávam, že to emocionálne nezvládnem po tom, čo som si prečítala prvé kapitoly, ktoré som náhodne našla na nete!!

Kniha vychádza 1. Septembra 2015!




2. Winter (Marissa Meyer)


GR
Hodnotenie na GR: 4.42

Winter je posledná kniha v sérii The Lunar Chronicles. Prerozprávava príbeh Snehulienky. Keďže je to posledná kniha, nebudem sem písať o čom je, pretože to by bola maximálna blbosť. Neviem sa jej dočkať, lebo Cress bola jednoducho dokonalá! Navyše tá obálka! Asi najkrajšia z celej série doteraz!

Kniha vychádza 10. Novembra 2015.




3. The Sword of Summer (Rick Riordan)


GR
Hodnotenie na GR: 4.50

Toto je prvá kniha v novej sérii od Ricka Riordana (autor Percyho Jacksna a Bohov z Olympu). Tentokrát by sa mala sústrediť na Vikingov a mýty spojené s nimi! Okamžite ma to zaujalo a neviem sa dočkať!

Kniha by mala teda byť o problémovom Magnusovi, ktorému umrela matka a tak musel žiť na uliciach Bostonu. Raz ho nájde neznámy muž o ktorom jeho matka vravievala, že je nebezpečný, a povie mu, že je synom severského boha. Vysvitá, že mýty o Vikingoch sú pravdivé a schyľuje sa k vojne medzi nemysliteľnými príšerami, trolmi a obrami. Magnus musí nájsť Deväť Svetov a zbraň, ktorá je stratená tisícky rokov. Keď zaútočia obri, Magnus spraví fatálne rozhodnutie.
Niekedy je jediným spôsobom ako začať nový život smrť.

Kniha vychádza 6. Októbra 2015.






4. Legacy of Kings (Eleanor Herman)


GR
Hodnotenie na GR: 4.09

Prvá kniha v novej fantasy sérii "Blood of Gods and Royals" by mala byť založená trochu aj na realite, presnejšie na minulosti, pretože v nej vystupuje aj sám Alexander Veľký! Už len to znie super, nie? Dej znie strašne zložito, preto sa anotáciu radšej neodvážim v krátkosti prepísať, a vás však zaujalo to, že je to fantasy založená na skutočnosti, tak, samozrejme, máte vyššie link na GR. :)

Kniha vychádza 25. Augusta 2015.




5. Six of Crows (Leigh Bardugo)


GR
Hodnotenie na GR: 4.27

Leigh Bardugo je úspešná autorka "Grisha" série, ktorú som nanešťastie ešte nečítala. Avšak všetci ju vychvaľujú a tak som sa rozhodla, že by som rada dala šancu jej novej sérii. Je to, ako ináč, fantasy.

Ketterdam: rušné centrum medzinárodného obchodu je miesto, kde sa dá zohnať všetko za správnu cenu - a nikto o tom nevie viac než kriminálny fenomén Kaz Brekker. Kazovi je ponúknutá šanca na smrteľnú lúpež, vďaka ktorej by mohol neuveriteľne zbohatnúť. Avšak nezvládol by ju sám: trestanec s túžbou po odplate, ostrostrelec ktorý neodíde zo stávky, utečenec s privilegovanou minulosťou, špeh známy pod menom Prízrak, Lámačka sŕdc čo využíva jej kúzla na prežitie v uličkách, zlodej s darom nepravdepodobných útekov. Šesť nebezpečných vyvržencov. Kazova skupina je jedinou zábranou medzi svetom a jeho skazou - ak sa prv medzi sebou nepozabíjajú.

Kniha vychádza 26. Septembra 2015.




6. Soundless (Richelle Mead)


GR
Hodnotenie na GR: 3.73

Richelle Mead je známou autorkou "Upírskej Akadémie", ktorú som nečítala, ale vraj je jednou z najlepších. Táto kniha ma veľmi zaujala, aj napriek zmiešaným skorým recenziám. Už len preto, že je zasadená v Číne!!

Tak dlho ako si Fei pamätá, v jej dedine nebol žiaden zvuk. Ľudia sú odkázaní na linku, ktorá donáša jedlo cez zradné kopce z tajomného kráľovstva Beiguo. Keď dedinčania začínajú strácať zrak, dodávky jedla sa zmenšujú a mnohí hladujú. Domov Fei, jej rodina a jej samotná existencia sa rúti do krízy, pod ohrozením temnotou a hladovaním. Čoskoro je však Fei počas noci zobudená pálčivým hlukom a zvuk sa tak stáva jej zbraňou.

Kniha vychádza 10. Novembra 2015.







7. Illuminae (Amie Kaufman a Jay Kristoff)


GR
Hodnotenie na GR: 4.21

Od Amie K. som čítala These Broken Stars a páčil sa mi štýl písania aj napriek tomu, že príbeh mi moc nesadol. Preto som sa rozhodla, že tejto knihe dám šancu a dám si ju na svoj TBR list.

Toto ráno si Kady myslela, že rozchod s Ezrom je najťažšou vecou akú bude musieť spraviť.
Toto poobedie bola jej planéta napadnutá. 
Je rok 2575 a dve konkurenčné megakorporácie sú vo vojne o drobnú ľadom-pokrytú planétu. Blbé, že nikto nevaroval ľudí na nej žijúcich. S nepriateľským ohňom na nich padajúcim sú Ezra a Kady - ktorí spolu skoro vôbec nerozprávajú - nútení si spolu prebojovať cestu do evakuačnej lode s nepriateľskou vojnovou loďou v pätách. Avšak ich problémy sa iba začínajú. Vypukla nebezpečná choroba a z ich lode sa môže vykľuť nepriateľ. Ako sa Kady hackne do databázy lode, zisťuje, že jediný človek, ktorý jej pomôže so záchranou je jej ex ku ktorému prisahala, že už nikdy neprehovorí.

Kniha vychádza 20. Októbra 2015.



8. Everything Everything (Nicola Yoon)


GR
Hodnotenie na GR: 4.14

Na prvý pohľad kniha s nádhernou obálkou ma okamžite zaujala aj tým, že je o dievčati, ktoré má alergiu. Na všetko okolo nej.

Moja choroba je taká zriedkavá ako je známa. Prakticky, som alergická na svet. Nevychádzam z domu, nevyšla som z neho 17 rokov. Jediní ľudia, ktorých kedy vidím sú moja mama a opatrovateľka Carla. 
Avšak potom jedného dňa, nákladiak prichádza k vedľajšiemu domu. Pozriem sa z okna a zbadám ho. Prichytí ma pri tom, ako ho sledujem a on opätovne sleduje mňa. Jeho meno je Olly. Možno nevieme predpovedať budúcnosť, ale nejaké veci vieme. Napríklad, určite sa zamilujem do Ollyho. Skoro určite to skončí ako veľká pohroma.

Kniha vychádza 1. Septembra 2015.



9. Walk on Earth a Stranger (Rae Carson)


GR
Hodnotenie na GR: 3.95

Lee Westfall má tajomstvo. Dokáže vycítiť prítomnosť zlata okolo seba. Zlato jej dáva pocit bezpečia a domova - až pokým jej všetko nie je zobraté mužom, ktorý ju chce ovládať. V Kalifornii bolo objavené zlato a kde inde nájde dievča ako ona samú seba a bezpečie? Mladá Lee musí utiecť z domova, maskujúc sa ako chlapec, na nebezpečnú cestu cez Ameriku - počas Zlatej horúčky.

Kniha vychádza 22. Septembra 2015.





10. The Boy Most Likely To (Huntley Fitzpatrick)

GR
Hodnotenie na GR: 4.00

Pokračovanie rozkošnej knihy "My Life Next Door", ktoré je tentokrát zamerané na Tima a Alice!

Tim Mason je chlapec s najväčšou pravdepodobnosťou na:
- nájdenie kabinetu s alkoholom po slepiačky 
- potrebu transplantátu pečene
- nabúranie svojho auta do domu
Alice Garrett je dievča s najväčšou pravdepodobnosťou na:
- no, nerandenie s problematickým najlepším kamarátom jej mladšieho brata.
Pre Tima by nebolo múdre, aby sa zamiloval do Alice. Pre Alice by nemohlo byť nič strašidelnejšie ako zamilovanie sa do Tima. Avšak Tim nebol nikdy známy robením múdrych rozhodnutí a Alice začína premýšľať, či je vždy to múdre rozhodnutie aj tým správnym. Keď na seba tí dvaja narazia, narazia silno.
Potom nečakané následky Timových divokých dní prichádzajú späť a šokujú ho. Nachádza sa v situácii, ktorú nikdy nemohol predvídať...ale možno mal. A Alice je zaseknutá v jej strede.



Kniha vychádza 18. Augusta 2015.




11. Truest (Lea Sommers)


GR
Hodnotenie na GR: 4.45

Silas Hart riadne zatriasol malomestský život Westlin Beck. Úplne nový v meste, Silas je iný než chalani v Green Lake. Je zvedavý, poetický, filozofický, neznesiteľný - a veľmi, veľmi zlatý. Ale Silas má sestru - a tá má tajomstvo. A West má priateľa. A život v Green Lake sa čoskoro zmení navždy. 

Kniha vychádza 1. Septembra 2015.






12. Until Friday Night (Abbi Glines)


GR
Hodnotenie na GR: 4.01

Abbi Glines je taktiež veľmi uznávaná autorka a ja som taktiež od nej ešte nič nečítala. Obálka tejto knihy ma zaujala a príbeh, na prvý pohľad klišoídny, by mohol byť naozaj zaujímavý a dojemný.

Pre každého, kto ho pozná, bol West Ashby ten typický chalan: nafúkaný, populárny, príliš pekný hráč futbalu, ktorý priviedol Lawton High k štátnym majstrovstvám. Aj keď navonok vyzerá West ako veľký chlap, vnútri bojuje so zármutkom zo sledovania jeho na rakovinu umierajúceho otca.
Pred dvoma rokmi, sa život Maggie Carleton rozpadol po tom, čo jej otec zavraždil jej mamu. A po tom, čo to povedala polícii prestala rozprávať a doteraz neprehovorila ani slovko. Ani presťahovanie do Lawtonu, Alabama, jej nepomohlo a tak ostala ticho, skrývajúc jej smútok a zničené srdce. 
Ako Westova bolesť začína byť neznesiteľná, vie, že sa s niekym potrebuje o otcovi porozprávať - takže v tme po futbalovej hre otvára svoje srdce dievčaťu, o ktorom vie, že nikomu nič z toho nepovie. 
West očakával, že rozprávanie o jeho otcovi mu prinesie úľavu. Nikdy však neočakávala odpoveď a odhalenie bolesti ešte väčšej než je tá jeho - alebo vytvorenie puta tak pevného, že ju už nikdy nebude môcť pustiť...

Kniha vychádza 25. Augusta 2015.





Ktoré knihy očakávate najviac vy?
Budeme na nejaké čakať spolu? :)
Dajte mi vedieť v komentároch! Nebojte, ono to nekúše!! 

13 komentárov:

  1. Tá Everything Everything vyzerá zaujímavo :D v živote som o nej nepočula, ale vyzerá fakt dobre :D
    Najviac sa z týchto tvojich vybratých teším na štvrku ToG aj keď síce práve čítam iba dvojku - ale už mám doma aj trojku tak kým to obe prečítam, to už akurát výjde aj štvorka :3 yes :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som o Everything Everything počula iba nedávno na YT a okamžite ma zaujala, ten koncept mi príde strašne roztomilý a naozaj originálny, dúfam, že nesklame po tom, čo si ju hádam raz prečítam. :D Ooo, a počkaj si na koniec Crown of Midnight! Je to e-p-i-c-k-é!! :333 Waaa, neviem sa dočkať QoS, fakt. :D

      Odstrániť
    2. A na Soundless a Winter sa tiež neskutočne teším :D to som zabudla spomenúť :D
      hej, možno si ju tiež raz prečítam :D Raz, keď bude čas a tak :D
      Bože, všetci spomínate ten koniec :D ooh, chcem vedieť čo tam teda je :D som tak v tretine :D

      Odstrániť
    3. :D Keď ten koniec je fakt brutálny a vtedy to do tej série podľa mňa vtiahne aj takého, kto ToG hodnotil troma hviezdičkami! :D
      A ja som tak moc zvedavá na Winter lebo v Cress čo sa na pár strán ukázala tak mi bola nesmierne sympatická! :3

      Odstrániť
    4. Bože :D takto ho všetci ospevujete, tak teda mám nejaké už očakávania :D snáď to bude také brutálne :D
      Jop, aj ja sa na ňu mega teším :3 a keď bude tak luxusne hrubá :333 To sa bude skvelo čítať

      Odstrániť
    5. No však uvidíš, mne osobne ten koniec vyrazil dych a stratila som slová lebo by ma to nikdy nenapadlo, že to tak skončí :D
      A ja inak stále rozmýšľam či si Winter kúpim, keď nemám fyzické kópie predchádzajúcich kníh :D aaach, asi sa rozhodnem podľa ceny potom :D keď ona je tak krááásna tá obálka! :D

      Odstrániť
    6. :DDDD bože, to som fakt teda mega zvedavá :D Všetci iba o tom konci hovoria :D
      :D no ja si počkám na české vydanie, keďže z toho mi chýba iba Cinder doma :D ostatné mám :D takže tak :D

      Odstrániť
  2. Na tie prvé tri sa teším tiež :D Hoci Throne of glass som začala čítať len včera a som na začiatku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó, to nevadí, aspoň nebudeš po Heir of Fire musieť čakať tak dlho ako ja...lucky you! :D

      Odstrániť
  3. Na tie prvé dve už čakám aj ja. Len teraz ma dosť trápi pokračovanie The Ophan Queen a chcem už aj Lady Midnight alebo ACoTaR 2 by bolo tiež fajn :D ale to bude všetko až na budúci rok :(:(
    Od Richelle by som si tú jej novú knihu aj prečítala, ale teraz sa brutálne teším na Věk 3, ktorý ešte nemá ani obálku, takže ktovie, kedy bude :((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže je the Orphan Queen dobrá? Mám ju na TBR liste už strašne dlho ale ešte som sa k nej nedostala :D. Aj mňa by potešil ACOTAR 2, alebo aspoň obálka a názov! :D O tom Věk 3 som ešte nepočula...

      Odstrániť
    2. Ty nepoznáš Age of X? :O:O Je to adult, ale od Richelle Mead a podľa mňa je to čistá dokonalosť. Zatiaľ sú prvé dva diely vonku, mám ich aj doma po česky. Už sa neviem dočkať trojky. Ale proste tá téma, zápletka a to prostredie, všetko to tak brutálne vymyslela. Chvíľu sa mi to páčilo aj viac ako VA :D
      https://www.goodreads.com/book/show/18812362-gameboard-of-the-gods?ac=1
      A Oprhan queen je úplne super. Mne sa to strašne páčilo. Bol to vlastne taký mix ToG a Arrowa :D :D Už sa neskutočne teším na dvojku. Dokonca som bola taká zvedavá, že som sa odhodlala čítať aj krátke poviedky, a to ja zvyčajne nerobím.

      Odstrániť
    3. Neviem ako je možné, že som o tom ešte nepočula o.O ale keď som si to teraz pozrela na GR, znie to zaujímavo, ak budem mať príležitosť tak to určite čeknem viac. :)
      Musím niekde nájsť tú Orphan Queen, ah!

      Odstrániť