štvrtok 1. januára 2015

Let it Snow - A CHEERTASTIC CHRISTMAS MIRACLE (John Green) | Recenzia

Druhý príbeh v tejto troj-príbehovej knihe, ktorú spísali John Green, Maureen Johnson a Lauren Myracle patrí Johnovi. Takisto má okolo 100 strán a nadväzuje na predošlý príbeh.



"But what could I lose by continuing that had not already been lost?"





O čom príbeh je?

Hlavnou postavou je Tobin a jeho dvaja najlepší kamaráti - the Duke (dievča, ktoré sa správa viac ako chalan a jej pravé meno je Angie) a JP. Tobinovi rodičia sú preč a nemôžu prísť domov aspoň najbližší deň, pretože leteckú dopravu zrušili kvôli snehu. Ako sú všetci traja u Tobina doma, zrazu im zavolá kamarát Keun, ktorého sme mohli vidieť aj v predchádzajúcom príbehu The Jubilee Express. Keun pracuje vo Waffle House do ktorého zázračne prišla veľká skupina sexy roztlieskávačiek a cez telefón nalieha na (hlavne) Tobina a JPho aby tam okamžite prišli, lebo môžu prísť len traja ľudia a on chce aby to boli zrovna oni. Tak sa začína ich zhon do Waffle House-u plný vtipných momentov a akcie. Nielenže sa tam musia dostať v najväčšej snehovej búrke za posledných xy rokov, musia tiež predbehnúť ostatných, čo sa tam budú snažiť dostať a podmienkou je aby mali Twister.




"There is always the risk: something is good and good and good and good, and then all at once it gets awkward."



Môj názor?

A Cheertastic Christmas Miracle je zábavný a milý príbeh, ktorý poukazuje na to, aké môže byť kamarátstvo silné. Ako vždy, keďže to písal John, sú všetky hlavné postavy nerdi, s čím ja nemám absolútny problém, lebo nerdov žerem. :D Nápad s tým, že musia čo najrýchlejšie doraziť do Waffle
House je naozaj vtipný a aj celkovo opis a dej priebehu ich cesty je super. Avšak musím podotknúť, že prvý príbeh sa mi páčil o niečo viac, lebo tento bol zo začiatku celkom pomalý a mätúci. Štýl písania je typický greenovský, ktorý osobne milujem, čiže jediné čo mi prekážalo je naozaj ten začiatok. Ten bol slabší, ale za to ten koniec, aww, ten bol úplne milý a nádherný. S postavami sa dá ľahko stotožniť a ja som si Tobina, PJa a the Duke obľúbila hneď na začiatku.


Stále som teda názoru, že túto knihu čeknite, minimálne kvôli týmto dvom príbehom. Uvidíme ako sa mi bude páčiť tretí! :))

Videla som, že veľa ľudí chce čítať túto knihu, patríte medzi nich? Ktorý z príbehov sa vám zatiaľ pozdáva viac? :)
Ak ste čítali, aký máte názor na tieto dva prvé príbehy? :))

2 komentáre:

  1. Na poviedky veľmi nie som, ale sú tu lákaví autori... Uvidím, možno si ju časom prečítam.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre mňa toto bola prvá kniha s kratšími príbehmi a mám taký pocit, že by som si ešte niečo na tento štýl prečítala, na hľadáčiku mám hlavne My True Love Gave To Me :D. Určite odporúčam potom čítať tak dva dni pred Vianocami ako ja, lebo vedy to bolo proste ono! :D (ak sa na to vrhneš samozrejme)

      Odstrániť