nedeľa 19. februára 2017

Najlepšie mužské postavy v knihách.


Od posledného príspevku v ktorom som vám predstavila mojich najobľúbenejších knižných mužských hrdinov uplynulo veľa času. Rozhodla som sa teda, že tento zoznam prepíšem a nakoľko som v ňom teda spravila niekoľko zmien, dnes sa s vami oň podelím!
Ak ste dlho nečítali knihu s výbornou mužskou postavou, tieto spomenuté knihy také obsahujú! :)



1. Kvothe (Patrick Rothfuss - Príbeh kráľovraha)
Nie nadarmo je táto séria mojou najobľúbenejšou fantasy. To, čo z nej robí takú super sériu je jednoznačne hlavná postava Kvothe. Je iný ale zároveň má klasické črty hlavného hrdinu ako odvaha a rozvážnosť. Avšak čo ma na ňom najviac očarilo je jeho rozum a jeho celkový charakter. Kvothe je výnimočne bystrý, možno nie v zmysle študijných poznatkov ale tých životných rozhodnutí, má "sedliacky rozum" vďaka ktorému sa vie vyhrabať zo všetkých možných šlamastík. Navyše je veľmi pozorný, milý, priateľský a veľmi sympatický ako rozprávač príbehu.




2. Pán Rochester (Charlotte Bronte - Jana Eyrová)
Po prečítaní Jany Eyrovej som bola očarená. Má všetky atribúty, ktoré v klasike hľadám. Dokonca som si zamilovala aj hlavného mužského hrdinu pána Rochestra. Páči sa mi na ňom to, že nie je do seba toľko zahľadený a stále je starostlivý, pretože muži v tej dobe, takí bohatí a úspešní väčšinou v knihách bývajú vykreslení v úplne opačnom svetle. A nezáleží tak ani na jeho pokročilom veku, má v sebe iskru, ktorá je väčšia než počet jeho rokov a tým určite každú čitateľku uchváti.



3. Kaz Brekker (Leigh Bardugo - Six of Crows)
Aj napriek tomu, že je Kaz veľmi nepríjemný, krvilačný a s pokriveným charakterom, musím ho milovať. Zo začiatku ma moc nezaujal ale postupne keď boli v príbehu odhalené malé útržky z jeho traumatizujúceho detstva som si ho zamilovala. Pod všetkou tou špinou a krvou sa skrýva muž, ktorý hľadá pokoj a to ma na ňom toľko fascinuje.





4. Dorian Havilliard (Sarah J. Maas - Trón zo Skla)
Kebyže si mám zo série Trón zo Skla vybrať jednu mužskú postavu, ktorú mám najradšej hneď by som povedala Dorian. Stále sa tento môj výber nezmenil a asi sa ani nezmení, pretože Dorian má všetky vlastnosti hrdinu, ktorého si v knihách vždy zamilujem. Je náramne sympatický, milý, pozorný, trochu intelektuál, odvážny ale aj rozvážny.






5. Ron Weasley (J.K.Rowling - Harry Potter)
Kto by Rona nemiloval? Vždy bol mojou obľúbenou postavou a aj napriek tomu že Harryho mám tiež veľmi rada, Ron mal vždy niečo, čo sa mi na ňom páčilo viac. Možno je to jeho humor, jeho charakter celkovo.







6. Levi (Rainbow Rowell - Fanúšička)
Čo Levi-a dostalo na môj zoznam je asi to, že z celkového kontextu knihy sa mi zapáčil vďaka tomu, že hlavná postava Cath nie je najkrajšia, ani najchudšia a jemu sa aj napriek tomu strašne páči. Je to nezvyčajné v knihách a preto ma to tak zaujalo. Taktiež je milý a vtipný a podporuje Cath v tom, čo robí, čo sa mi páčilo.







7. Liam (Alexandra Bracken - The Darkest Minds)
Aj napriek udalostiam v tejto sérii si Liam stále u mňa udržal miesto obľúbeného knižného hrdinu. Takisto ako asi všetky postavy nad ním spomenuté, Liam je ohľaduplný, priateľský, romantický, milý, vtipný a neskutočne dobrosrdečný. Vie byť taktiež výborný ochranca a veľmi odvážny ale humor ho v žiadnej situácii neopustí.





8. Simon Lewis (Cassandra Clare - Nástroje Smrteľníkov)
Jediná postava, ktorá mi v Nástrojoch Smrteľníkov ani raz neliezla na nervy. Simon je proste ultimátny geek a presne také postavy mám rada. Oproti ostatným mužským postavám v sérii mi príde jediný ako relatívne reálny, čo sa charakteru týka, navyše nie je fyzicky dokonalý, ako napríklad Jace a to je na ňom to najlepšie.








Ktorí mužskí hrdinovia sú vaši najobľúbenejší?
Zdieľame na niektorých rovnaký alebo opačný názor? :)

2 komentáre:

  1. Akurát teraz čítam Six of Crows a som zvedavá, či si teda Kaza obľúbim ako ty :) A s Dorianom súhlasím, ale celkovo, ani Chaol ani Rowan nie sú na zahodenie z tej série :)
    Levi z fanúšičky je absolútne úžasný. :)
    A v mojich top postavách by nemohol chýbať Thorne z Mesačných kroník, ten bol absolútne skvelý :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak som zvedavá, čo si o ňom budeš myslieť, mne sa na ňom strašne páči to, že je iný ako väčšina postáv o ktorých som čítala :)
      A samozrejme, aj Chaol aj Rowan sú super ale Doriana mám jednoducho najradšej :D
      Thorna som mala aj ja strašne rada len už zo mňa nejako ten ošiaľ Mesačných Kroník opadol tak som sa rozhodla písať len o tých, ktorí sa mi okamžite vynorili z pamäti. :)

      Odstrániť