utorok 8. septembra 2015

Wishlist Monday #13



Vítam vás pri novom WM príspevku! Viem, že je utorok a mala som ho pridať včera, ale naozaj to nebolo možné, lebo som začala novú školu v Rakúsku (nemecky vôbec neviem) a bola som tak vyčerpaná a musela som vybavovať triliardu vecí, že na to nezvýšil čas. Tak dúfam, že pochopíte, keď pridám tento WM až dnes. :)
Tento týždeň je príspevok zameraný na contemporary s trochu "temnejšími" témami! :))



1. Extraordinary Means (Robyn Schneider)

GR hodnotenie: 4.04

Keď je poslaný do Latham House, internátnej školy pre chorých tínedžerov, Lane si myslí, že jeho život môže byť u konca.
Ale keď stretáva Sadie a jej kamarátov - skupinu výstredných výtržníkov - uvedomuje si, že možno ochorenie je iba začiatkom. Že choroby ťa nemusia obmedzovať a že zamilovanie sa je vlastným liekom.

Extraordinary Means je temne vtipný príbeh o pravom priateľstve, láske s chorobným osudom a o zriedkavom zázraku druhých šancí.

Pre mňa táto kniha s nádhernou obálkou znie perfektne a ešte je aj odporúčaná fanúšikom Johna Greena a Stephena Chbosky, čiže nevidím dôvod prečo ju nemať na wishliste! Raz za čas mám chuť čítať knihu o postavách s nejakým ochorením a táto na tú príležitosť znie výborne!




2. Anatomy of a Misfit (Andrea Portes)

GR hodnotenie: 3.64

O obľúbenej jeseni sa v dome veľa rozpráva.
Navonok je Anika Dragomir celá s leskom na pery a blond vlasmi - tretie najpopulárnejšie dievča na škole. Vnútri je však blázon: zmiešanina temných myšlienok, diabolských plánov a ak veríte miestnym táraninám, upírskej DNA (koniec koncov jej otec je Rumun). Ale všetko to skrýva aby si udržala svoje spoločenské postavenie. Jeden krok cez čiaru a Becky Vilhauer, prvá najpopulárnejšia na škole, jej spraví zo života peklo. Takže keď sa prvotný samotár Logan McDonough ukáže v septembri krajší, múdrejší a záhadnejší než predtým, Anika vie, že sa nesmie nechať zatiahnuť. Bolo by nemysliteľné zahodiť svoje bezpečie pre nerda. Tak čo ak je teraz ten nerd ideál s čiernou koženou bundou a jeho samotárske postavenie je čisto následok zlého života doma? Koho trápi či by mu to správne dievča vedelo s tým všetkým pomôcť, možno dokonca ho zachrániť? Kto ho potrebuje keď Jared Kline, zlý chlapec o ktorom každé dievča sníva ju pozve na rande? Kto?

Taktiež, táto kniha znie zaujímavo a tak oddychovo, čiže je vhodná na hociktorý deň kedy nebudem mať čo robiť. Už len ju niekde zohnať, však.



To je na pondelkový WM všetko a ja verím, že vás aspoň jedna z kníh zaujala! :)
Ak áno, ktorá to je?
Čítali/počuli ste už o nejakej z nich? :))

2 komentáre:

  1. zoženieš ju (aj kopu ostatných) napríklad na bookdepository :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) na BD som sa pozerala už veľakrát ale nejako mi tam prídu tie knihy trochu drahšie. :/

      Odstrániť