pondelok 23. februára 2015

EPIC READS Book Tag!

Poznáte internetovú go-to stránku o všetkých YA knihách s názvom EpicReads? Ak nie, tak len na vysvetlenie, je to taká odnož od amerického vydavateľstva HarperCollins, ktorej na čele sú dve mladé baby Margot a Aubrey (ktoré sú len tak btw totálne super) a ony pracujú pre toto EpicReads a dávajú rôzne tipy na YA knihy, robia vtipné videá a podobne.

Prednedávnom prišli s týmto zaujímavým a originálnym tagom, ktorý nazvali EpicReads Book Tag a je v ňom 8 kreatívnych otázok na ktoré kým nájdete odpoveď prejde pol storočia!
Ešte som tento tag nevidela na slovenských blogoch, tak som sa rozhodla, že ho spravím a zatagujem niektorých blogerov aby sa tak tento tag rozšíril. :)

1. Ak by si mohla pozvať jedného autora a ich jednu fiktívnu postavu na čaj, koho by si pozvala a čo by si podávala?
Ja by som pozvala Alexandru Bracken, pretože mi príde veľmi milá a vtipná z videí v ktorých sa objavila, plus je naozaj mladá, takže by som si s ňou možno rozumela. :) Pozvala by som Liama z TDM, pretože je vtipný, múdry, zlatý, charizmatický, priateľský, starostlivý, pozitívny, romantický, pekný, vie hýbať vecami (telekinéza)...eh, čo? Sorry, no proste je dokonalý!
A podávala by som zelený čaj a také tie maslové keksíky..mmm.







2. Pre ktorú knihu si praješ aby autor/ka napísal/a "prequel"? (Ako sa to povie po slovensky? Tá kniha, ktorá sa odohráva pred prvou knihou?)
Piata Vlna od Ricka Yanceyho. Aj napriek tomu, že táto kniha nie je mnohých ľudí favoritom a je pre nich skôr taká meh, mne sa páčila a zaujímal by ma život ľudí ešte pred piatou vlnou alebo vtedy kedy sa len prvá vlna začala! Podľa mňa by to bolo dosť dobré.








3. Ktoré dve postavy (nie z rovnakej knihy) si myslíš, že by spolu tvorili dobrý pár?



Podľa mňa by sa k sebe hodili Clary z TMI a Jonas z Darca. Obaja sú navonok takí nežní a nie moc drsní, ale aj napriek tomu sa v nich skrýva viac. Naozaj som názoru že by tvorili dosť dobrý pár.


















4. Ak by si narazila na tvojho obľúbeného spisovateľa v MHDčke, kto by to bol a čo by si povedala?

Rainbow Rowell je moja najobľúbenejšia autorka čo sa contemporary kníh týka. Keby som ju náhodou stretla (čo je vysoko pravdepodobné, však) tak by som asi najprv na ňu zírala 5 minút a rozmýšľala či to je fakt ona, potom by som za ňou prišla a spýtala sa či to je ona (haha trapas) a potom by som povedala niečo v zmysle "to snáď nie je možné" a že ju milujem a či by sa so mnou neodfotila (a bolo by mi jedno ako červená by som bola od zimy a aké mokré vlasy by som mala od snehu keby sa to stalo v zime) a potom by som zobrala rezervný cestovný lístok z mojej peňaženky a spýtala by som sa jej či sa mi naň nepodpíše. Myslím, že by sa už po takomto incidente na Slovensko už nevrátila...




5. Ktorá kniha ťa vtiahla do sveta čítania?
Áno pre mňa to bolo TFIOS od Johna Greena. Pamätám si ako som ešte minulý rok v máji počula o tejto knihe a tak som si povedala, že ju prečítam a po tom, čo sa mi zlomilo srdce, som si povedala, že ako to, že je to možné, že mi kniha zničila takto život? Tak, že skúsim aj iné podobné knihy. Predtým som totiž skoro vôbec nečítala, lebo som bola znechutená povinným čítaním a za celý život som fakt že dobrovoľne prečítala možno tak 5 kníh...Ja viem, ja viem. Tiež to nechápem.





6. Incendio! Tvoja knižnica práve začala horieť. Ukáž knihu, ktorú zachrániš.
Možno je to celkom blbosť zachrániť paperbackovú knihu, ktorá sa dá znova kúpiť za 8€ hocikde, ale pre mňa má moja kópia LFA sentimentálny význam, lebo ju jednoducho milujem a bola to moja prvá kniha, ktorú som vlastnila ja sama a bola moja a kúpila som si ju dobrovoľne. Preto by som zrovna ju zachránila.







7. V ktorom dystopickom svete by si chcela žiť ak by si si musela vybrať? Prečo?
No, úprimne všetci vieme, že všetky dystopické svety sú na nič a keď už si mám vybrať jeden dobrovoľne, tak je to svet Divergencie. Proste sa mi ten svet pozdáva najviac a myslím, že by to bola aj celkom sranda tam žiť.









8. Ktorá je tvoja osobná najepickejšia kniha akú si kedy čítala?
Prepáčte, že sem zas a znova cpem ToG sériu, ale seriózne? Ešte sa mi do rúk nedostala epickejšia kniha/séria než táto!! Milujem ju nadovšetko a neľutujem, že som ju začala čítať. A keby sa niekto pýtal, áno HP je tiež epická séria ale nechcela som ju sem dávať, lebo je to taká go-to séria na zodpovedanie tejto otázky..







Teraz by som rada tagla nejakých ľudí a to konkrétne: Anet a dievčatá z blogu Never trust a duck :)

Dúfam, že sa tag páčil a ak ho chcete aj vy spraviť tak v pohode choďte do toho! :)

8 komentárov:

  1. ďakujeme za nomináciu :) určite spravíme

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem za nomináciu, tag vyzerá byť fajn, určite sa zapojím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S ToG úplne súhlasím! A the Darkest minds by som si chcela už konečne prečítať, dosť veľa ľudí to chváli, tak hádam sa k tomu raz dostanem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa do TDM pusti :3 !ale choď do toho s tým, že od toho nič extra nečakáš, lebo veľa ľudí býva sklamaných, čo som počula :/ ja som do toho išla s tým, že to je určite overhyped a nebude to vôbec také dobré a nakoniec som sa zamilovala. :D

      Odstrániť
  4. Páni, máš neskutečně fajn blog :-)

    OdpovedaťOdstrániť