nedeľa 8. februára 2015

10 vecí, čo bez čítania nezažijete.


Dnes som sa rozhodla pre písanie takého trošku odlišného článku, ktorý ešte na blogu nebol. A to konkrétne som sa rozhodla pre zoznam 10 vecí, ktoré bez čítania väčšina ľudí nezažije. Dúfam, že sa vám bude takýto typ príspevku páčiť a určite mi dajte vedieť váš názor v komentároch! :)
Poďme teda na to!


Ktoré že sú to teda tie veci, ktoré nezažijete/nepocítite ak nežijete život s knihou v ruke?


1. Pocit, keď ovoniavate knihy počas toho čo čítate


Poznáte to? Taktiež sa to samozrejme vzťahuje na ovoniavanie kníh v hocijakej situácii...tých je asi viac než dosť, či? Teraz sa neviem rozhodnúť, či je lepšia vôňa nových alebo starých kníh...nové vyhrávajú asi len v tom prípade, že nejaké staré by boli plesnivé, haha.


2. Tá nadšenosť, keď idete do kníhkupectva alebo do knižnice


Počas takejto cesty asi mnohým búši srdce od radosti, niekedy máte možno až pocit, že vám vyletí z hrude (to sú tie prípady kedy máte objednanú novú knihu, na ktorú ste čakali mesiace!). Potom keď už vojdete do kníhkupectva/knižnice, ovalí vás vôňa kníh a vy sa cítite ako v siedmom nebi, nie je to tak? 



3. Keď sa vám počas čítania v hlave zobrazuje príbeh danej knihy a pripadá vám nesmierne reálny



Akonáhle sa vám počas čítania v hlave začne "premietať" to, o čom čítate, je to znamenie, že kniha je naozaj dobre napísaná. Nemilujete aj vy to, že si to prakticky samy sfilmujete v hlave? Premýšľali ste nad tým takto niekedy? 


4. Keď môžete hodnotiť filmy podľa knižnej predlohy


Je pravda, že niekedy vám znalosť deja zaručí to, že nebudete tak prekvapení pri filme, ale čítanie knihy stálo aj napriek tomu za to. Stavím sa, že všetci, čo čítate knihy predtým než sú sfilmované a potom idete na film do kina, rozprávate svojim kamarátom čo sa stane alebo prípadne vysvetľujete čo niečo znamená. Alebo to tak mám iba ja?


5. Nedokážete prestať čítať a robíte všetko s knihou v ruke



To, ako sa človek dokáže ponoriť do knihy až tak moc, že ju nedokáže položiť. Aj napriek tomu, že je to celkom nepraktické, je to stále jedna z vecí, čo je na čítaní úžasná.



6. Čítaním si zvyšujete inteligenciu a prichádzate k novým, lepším názorom



Treba k tomu vlastne niečo dodať? Vždy predsa platilo, že človek čo je sčítaný je omnoho múdrejší než ten, čo nedokáže prečítať ani to povinné čítanie a hľadá obsahy na internete.


7. Ten pocit hrdosti keď sa pozriete na vašu zbierku kníh



Je to jeden z najkrajších pocitov na svete. Nič tie knihy nenahradí a aj keď máte nejaké knihy na čítačke, stále ich chcete mať aj vo fyzickej forme, však?



8. Nadviažete si nekonečne silné puto s knihami a postavami v nich





9. Nadšenie z toho, keď vyjde nová kniha od vášho obľúbeného autora



Čí už je to dlho-očakávané pokračovanie vašej obľúbenej série alebo je to nová samostatná kniha, stále je to nadšenie rovnaké, pretože predsa len ste na to čakali mesiace!


10. Všetko čo je v knihách vám pripadá reálne a naplňuje vás to radosťou, akú nič neprekoná





Tak. To je odo mňa na dnes všetko, dúfam, že sa vám príspevok páčil. :)
Poznáte tieto pocity aj vy? Napadajú vás ešte nejaké iné veci, čo ľudia čo nečítajú nezažijú? :))

3 komentáre:

  1. Všechno na mě sedí, ae nejvíce jsem se uviděla u devítky! Tak jsem se tvářila, když mi konečně došli knihy od Darrena Shana :D
    Skvěle si to vystihla pobavila! :D
    Možná bych ještě doplnila to, že když čtu danou knihu tam jakobych žila příběh někoho jiného. (Možná to tu máš a já si to jen špatně vyložila...) Zkráta každý má právo prožít život jiného hrdiny.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, ďakujem btw. :)) a jednoznačne áno! Milujem knihy v ktorých sa dokážem vžiť do kože postavy.

      Odstrániť
  2. Super článok.:) Ovoniavam rozhodne rada, ale skôr tie nové knihy.:D A zvykla som si, že nemusím vždy všetko mať fyzicky, teším sa aj z e-bookov.:) Inak súhlasím.:D

    OdpovedaťOdstrániť