sobota 10. decembra 2016

Vianočný wishlist 2016 | Knihy, kozmetika, hudba ...

S rapídne sa blížiacimi Vianocami som si pre váš pripravila môj tohtoročný zoznam darčekov, po ktorých túžim. Už som ho samozrejme starostlivo odoslala Ježi...ehm, mamine.
Vianočné sviatky sú už od môjho detstva mojím najobľúbenejším časom roka, pretože ako rada dostávam darčeky, tak o to radšej mojich blízkych obdarúvam. Úprimne, niektoré darčeky som už skoro kúpila v Septembri, ale povedala som si, že to je predsa len trochu skoro.... tak som ich kúpila v Októbri.
Taktiež posledných pár rokov pre mňa Vianoce neznamenajú iba čas s rodinou a darčeky. Hľadím aj na pravý zmysel tohto času. Narodenie Ježiša Krista je dôvod, prečo sa navzájom obdarúvame. On nám bol daný ako dar, ktorý nikto neprekoná. Preto si myslím, že by sme nemali na Vianoce pozerať len ako na čas počas ktorého dostaneme veci, ktoré sme vždy chceli alebo len ako na oddych...





1. Náplň do Fujifilm Instax Mini 8
Asi pred rokom som si z prvej výplaty kúpila môj milovaný Fujifilm, ktorý určite všetci poznáte. Každopádne, náplň fotiek sa mi postupne míňa a preto si na Vianoce prajem náplň 20 fotiek, aby som mala z čoho fotiť cez prázdniny. :)


2. Sada na výrobu šperkov z živice
Komu by sa nepáčili šperky zaliate živicou? Nepoznám nikoho, komu by sa vyslovene nepáčili. Ja ich milujem a neskutočne a mi páčia napichovacie náušnice s pekným dizajnom. Na sashe.sk je mnoho predajcov s rozličnými takýmito náušnicami za dobré ceny, len s poštovným sa to naozaj neoplatí. Preto si prajem tento set pre začiatočníkov s postupom ako takéto šperky vyrábať.


3. Kala Makala sopránové ukulele 
Na jednom festivale som toto leto videla dievča, ktoré malo cez plece prehodené ukulele na stužke a začala som premýšľať, ako sa na tom asi hrá. Keďže viem trochu hrať na gitare (ignorujme fakt, že som vzdala Fko a Hčko) tak som sa rozhodla, že chcem vedieť hrať na ukulele. Preto som hľadala nejaké nie príliš lacné ani drahé, také, aby bolo kvalitné ale zároveň ak ma to nebude baviť, aby mi nebolo ľúto, že sme ho kúpili. A tak som našla značku Kala Makala, ktorá vyrába kvalitné ukulele a konkrétne séria Sharks and Dolphins je cenovo veľmi dostupná, stojí iba niečo pod 50€. Farby sú rôzne ale ja chcem obyčajnú čiernu, nič bláznivé.


4. Wolf by Wolf (Ryan Graudin)
Prvá kniha, ktorú mám na zozname je Wolf by Wolf čo je údajne úžasne pojatá téma toho, čo by sa stalo, keby Hitler vyhral WWII. Anotácia a recenzie vyzerajú úžasne a preto sa neviem dočkať na čítanie tejto krásky!

5. Harry Potter boxed set (J.K.Rowling)
Aby kníh nebolo málo, tak by som rada boxed set HP (samozrejme po anglicky) ale mama mi nechce kúpiť mäkkú väzbu, čiže uvidíme, či niekde nájde dobrý set pevnej väzby všetkých kníh...

6. veľký huňatý šál
Z oblečenia si prosím iba taký ten veľký šál, ktorý si okolo seba obmotáte a cítite sa ako v siedmom nebi ale vyzeráte ako múmia, ktorej všetky obväzy pod silným tlakom zišli z tela a presunuli sa na krk...
Nuž, však to poznáte, načo nakupovať oblečenie teraz keď po Vianociach budú obrovské výpredaje a vy by ste si iba trieskali hlavu o stenu nad tým, prečo ste to kúpili v Decembri keď teraz to stojí o 50€ menej?!?

7. Prírodná kozmetika od ModrejPupavy
Čo sa kozmetiky týka, dala som si záväzok, že budem používať iba tú prírodnú, lebo tie chemikálie v produktoch od Garnier a podobne mi tak vysušujú pleť, že to až bolí občas. Začala som s Lush, s ktorým som spokojná a keďže mi Lush na SK nemáme tak som sliedila po sashe.sk a našla tam ModrúPupavu a jej prírodnú kozmetiku. Má iba výborné recenzie, tak si od nej rovno prosím dve veci a to Intenzívnu kúru Balans a Olej na problematickú pleť. Som zvedavá, ako na to bude moja pleť reagovať ale verím, že dobre súdiac podľa recenzií. :)


Čo si prajete tento rok na Vianoce vy?
Píšte do komentárov, naozaj ma to zaujíma, možno sa inšpirujem, haha.

Ospravedlňujem sa za málo obrázkov - Blogger mi ich odmieta načítať a píše, že obsahujú prostriedky HTTP, ktoré môžu zmiešať obsah a zhoršiť "dojem používateľa"... neviem čo s tým, dúfam, že sa to samo nejako opraví...

3 komentáre:

  1. Krásne si to povedala a ľuďom to treba pripomínať. :)
    Nech si pod stromčekom nájdeš všetko, čo si praješ. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne, dúfam, že aj teba prekvapia s vecami, po ktorých túžiš. :)

      Odstrániť
  2. Páči sa mi tvoj pohľad na Vianoce, súhlasím s ním.:)
    Inak teda dúfam, že si mala krásne Vianoce a vyplnil sa aj wishlist.:) Plus prajem šťastný nový rok!

    OdpovedaťOdstrániť