nedeľa 7. júna 2015

Knihy, ktoré nechcem čítať!

Čahojte! :D

Určite máte aj vy pár kníh, o ktorých ste počuli naozaj zmiešané veci a zakorenilo to vo vás obavy natoľko veľké, že sa radšej neodvážite daný literárny kúsok zobrať do ruky (a mrhať nad ním časom). Ja takých mám niekoľko párov dokonca a rada by som sa o ne s vami podelila, lebo prečo nie. Možno sa zhodneme v niektorých! A ak nie, tak ma možno presvedčíte aby som im dala šancu!
(Nemám v pláne niekoho uraziť, ak je daná kniha jeho/jej obľúbencom, takže to si pamätajte prosím.)




1. Slza od Lauren Kateovej

Najskôr som si vravela "Hmm, to znie dobre.", ale po tom, čo som knihu kúpila kamarátke na narodeniny a povedala, že nebola nič moc, hneď som zmenila názor a povedala si, že to asi nebude nič pre mňa. Neskôr som začala počuť iné negatívne názory aj od blogeriek/blogerov, youtuberov, čiže neľutujem, že som sa do nej nepustila a vyzerá to tak, že sa do nej v blízkej budúcnosti ani nepustím.









2. Pád od Lauren Kateovej

Ten istý prípad, koncept znie dobre, ale je toľko negatívnych recenzií, že to nestojí ani za pokus. Na túto prvú knihu je ešte ako-tak pár dobrých recenzií, ale na pokračovania počujem len samé sťažnosti. A aký je potom cieľ čítania prvej knihy série, keď ostatné časti sú nečitateľné?










3. Dan Brown

Toto sa teda týka Dana Browna celkovo. Možno je veľmi dobrý spisovateľ, možno sa naozaj so slovami vie pohrať, možno sa jeho knihy dobre čítajú, ALE, ja s témami o ktorých píše a jeho tvrdeniami (viď DaVinciho kód) nesúhlasím a nestotožňujem sa s nimi. Ja som kresťanka a naozaj ma tieto veci nelákajú, pretože mám úplne iný názor na to, o čo v niektorých knihách ide. Tak či tak ma moc jeho diela nikdy nelákali, aj keď jeho knihy má na poličkách snáď každý druhý.








4. Girl Online od "Zoe Sugg"

K tejto knihe som sa vyjadrila už aj v samostatnom článku, jej venovanom tu. Nepáči sa mi, ako (resp. kým) bola kniha napísaná a celkovo kontext mi príde nehorázne cliché a s prepáčením trápny. Módne blogerky si knihu určite s radosťou prečítajú, lebo ju napísala dokonalá Zoella (nedajbože ju budú pokladať za klenot literatúry), avšak ja ako človek, komu je Zoella nesympatická a fakt ma jej videá nebavia, mám na túto knihu iný názor. Plus ako som spomínala, nesúhlasím s "ghost-writingom" a odmietam podporovať takéto klamstvá. Radšej podporím knihu autorky bez nejakého väčšieho mena, než niekoho, koho knihu si aj tak ľudia kupujú len preto, že je populárny.




5. Zavrhnutý od Becca Fitzpatrick


Znova taký prípad ako prvé dva. Počula som dosť negatívnych názorov, tak ma to neláka. V škole som knihu raz však začala čítať, lebo ju mala so sebou kamarátka, a prečítala som prvých 20-30 strán. Nuž, neskutočne mi to pripomínalo Twilight, trochu ináč prerozprávaný a ničím ma to nejako nezaujalo, bolo to na mňa moc nudné...









6. Dokonalý Pár od Ally Condie

Túto knihu som vo Výkupe kníh na Obchodnej držala v rukách najmenej päťkrát. Jej perfektný obal ma vždy naláka, ale našťastie tam so mnou vždy bola kamarátka, ktorá ma od kúpy odhovorila. Znova je to prípad Pád. Prvá kniha, čiže Dokonalý Pár, ujde, ale ostatné sú prepadáky. Načo mi teda bude? Aj keď sa oplatí za 3€, načo ju budem mať doma, keď sa k nej asi ani nedostanem lebo mám kopu iných zaujímavejších kníh?









7. Selekcia od Kiera Cass

Toto asi mnohých prekvapí. Zo začiatku som po Selekcii neskutočne túžila, ešte predtým než bola preložená. Potom som však začala po návale pozitívnych reakcií počúvať čoraz negatívnejšie a nadšenie opadlo. Tá kamarátka, ktorá mi vo všetkom radí a ktorú som už v tomto článku spomínala, si Selekciu požičala a povedala že bola fajn, taký priemer. potom si však požičala Elitu a tú mala strašný problém prečítať lebo hlavná hrdinka jej strašne liezla na nervy. Presne toto počúvam od všetkých, ktorí majú podobný knižný vkus, čo znamená, že séria odo mňa dostala červenú. Minimálne na teraz.






8. Záhrada večnosti: Pasca od Lauren DeStefano

Svojou obálkou ma lákala už mnoho krát, ale vždy som zatiaľ odolala. Taktiež, nízke hodnotenie na GR, moc sa o nej nehovorí, nejako silno ma neláka, takže naah, netreba, či?











9. Grey od E.L.James


Hahahahahaha....keď som počula, že sa chystá táto kniha z pohľadu Christiana, skoro ma vykotilo. Prvá myšlienka: Seriózne? Tej ženskej došli peniaze alebo čo? Načo vôbec? Potom som videla na TT nejaký tweet kde bola ukážka a prvá myšlienka bola: "SERIÓZNE?", skoro som sa počúrala smiechom. Bolo to niečo o Anne ako si kúsala peru a vyzerala pritom ako piraňa....ach, milujem tie detajlné opisy, ktoré dodávajú literárnemu svetu toľko na kvalite! No, nechápem načo je to dobré, ale stále je mnoho fanúšikov, čo na túto knihu neskutočne čakajú, dokonca ju už majú aj na Martinuse! Za necelých 9€ tuším! :D




Ktoré knihy sú na vašom červenom zozname?
Zhodneme sa v niektorých? V ktorých nie? 
Vďaka za vzhliadnutie! :)

8 komentárov:

  1. S většinou úplně souhlasím, no Pád i celou sérii bych si přečetla docela ráda. A Selekci jsem četla. :)
    Mně se zase vůbec nechce do knih A. Fukudy. Nevím proč, většina je chválí. O.o

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A čítala si aj zvyšok Selekcie? :)
      O jeho knihách som počula ale nejako extra ma nezaujali tiež :P :)

      Odstrániť
  2. V hodně bodech s tebou souhlasím, ale s čím rozhodně MUSÍM nesouhlasit je to, že Zavržený je podobný Twilight sáze! Celá tato série se mi strašně líbila a to moc nejsem na andělskou a upírskou atd. tématiku. Knížku jsem přečetla hodně rychle a hned musela mít další. Inu je to tvůj názor, ale být tebou, tak bych ji tak rychle neodsoudila.
    A když vynecháš Dokonalý pár tak o nic nepřicházíš, ta knížka moc dobře napsaná nebyla :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, mne to tak strašne prišlo podobné, určite to neni ďalej až tak podobné ale mňa to moc nezaujalo :/

      Odstrániť
  3. Je až čudné, na koľkých knihách by som sa s tebou zhodla. Tie prvé dve som čítala obidve a môžem teda povedať, že Slza sa mi páčila určite viac ako Pád :D to ani neviem, ako som dočítala druhý diel. Zavrhnutý ma veľmi sklamal, ale tiež až pri druhej časti. O Selekcii ani nezačínam, to sa mi nepáčila už jednotka, aj keď z nejakého dôvodu to všetci iba ospevujú, z čoho mám dojem, že som čítala úplne iný príbeh. :D
    Pri Dokonalom páre som mala opäť problém až s dvojkou, bolo to také slabé, že som mala chuť vyhodiť knihu oknom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :DD ja viem prečo sa do tých kníh radšej ani nepustím :D teraz si ma V tom len upevnila. :) :p

      Odstrániť
  4. Slzu vážne nečítaj! Nestojí ti to za to :D Keby som ju nevyhrala, tak s prepáčením o ňu ani nezakopnem :D Hoci tá obálka! :D Je nevýhodou byť človekom, ktorý má slabosť, pre pekné obálky :D Na druhej strane zas mne sa Selekcia páčila. Nie ešte som druhý diel nečítala a úprimne mám strach, pretože už som počula (dosť) pár nepekných kritík ohľadom hl. hrdinky, takže mám teraz obavy :D Ale zas tá obálka -_- :D Dokonalý pár mám doma už takme pól roka, pretože za 3€ som ju tam nemohla nechať, absolútne netuším či ju vôbec budem tento rok čítať :D Ale Záhrada večnosti patrí medzi moje obľúbené dystopie, pretože ten svet je zvrátený a celý postavený na hlavu, možno to nie je najdokonalejšia kniha, ktorá má neskutočné obálky, ale ten svet sa mi tak páči! :3 Ostatné knihy, ktoré si spomínala by som tiež asi nečítala, ale ja rada čítam veci, ktoré sa druhým nepáčia, takže, niektoré si určite prečítam, pretože som strašne zvedavý človek :D Okrem Girl online, pretože to by bolo plytvanie časom a aj penazmi, a aj keby bola na ňu akcia, tak si ju nekúpim, pretože by som určite dostala cukrovku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, moje slová! :D
      Ja mám tiež strašnú slabosť na pekné obálky, ale zatiaľ mám nejaké zvláštne šťastie, že kniha, ktorú si kúpim práve kvôli jej kráse sa mi vždy páči! :D Dúfam, že to tak pôjde aj naďalej! :p

      Odstrániť