nedeľa 31. augusta 2014

Knihy vďaka ktorým sa teším na jeseň!

Ahojteee. :)
Rada by som sa s vami podelila o niekoľko kníh, ktoré vychádzajú už túto jeseň a ja sa na ne nesmierne teším!
Verím, že tento článok bude slúžiť ako inšpirácia pre vás, vždy vám k danej knihe pridám link na ňu z GR aby ste si moli očeknúť o čom je. :)
Tak už toho viac nenapíšem, poďme rovno na to, čo myslíte?


  • BEWARE THE WILD od Natalie C. Parker

GR ) Táto kniha by mala byť zasadená v močiari (?? woah, čo?) a zápletkou je zrejme to, že brat dievčaťa menom Sterling - Phin, tam utečie po tom, čo sa so sestrou poháda. Phin zmizne a Sterling musí zistiť čo sa vlastne stalo a kde je jej brat.
Vyzerá to celkom dobre a navyše ma zaujíma ako sa autorka popasuje s tým močiarom, keďže som ešte nikdy nečítala knihu v ktorej bol močiar.
Cover je taktiež veľmi pekný podľa mňa. :)
Kniha vychádza 21. októbra 2014.





  • THE YOUNG ELITES od Marie Lu
GR ) Woah. Hneď ako som zistila, že Marie začína novú sériu som si povedala, že tak toto bude brutál! 
Verím v to, že je to o tom, že vo svete bola určitá choroba ktorá vyhladila deti, ale niektoré prežili. Tieto deti čo prežili majú nejaké zvláštne znamenie, konkrétne hlavnej hrdinke zošediveli vlasy a vybledla farba mihalníc. Hovorí sa, že teto deti majú aj určité zaujímavé a mocné dary. V anotácii sa píše, že tam sú ďalší dvaja muži (zrejme ďalšie postavy z ktorých pohľadu budú písané nejaké kapitoly) a to konkrétne jeden z nich ochraňuje týchto "young elites" a druhý má za úlohu ich zničiť. Kontext znie naozaj zaujímavo a myslím, že je to nádejná  nová séria. 
Cover sa mi taktiež páči, aj keď by som autorkino meno dala inou farbou, alebo aspoň bledšie. :)
Kniha vychádza už 7. októbra 2014 a ja sa neviem dočkať!!!



  • SNOW LIKE ASHES od Sara Raasch
( GR ) Môžeme najprv začať tým, že budeme obdivovať tento nádherný, dokonalý cover? Wow, wow, wow, už len kvôli coveru by som si túto knihu kúpila! Aaaaaa toľká krása *-*..
Každopádne ku knihe stačí dodať iba toto : "A heartbroken girl. A fierce warrior. A hero in the making." 
Čoooo?? Vo vzduchu cítim ďalšiu nádejnú kick-ass sériu! Už aby som začala šetriť lebo kniha vychádza 14. októbra 2014!!!







  • I'LL GIVE YOU THE SUN od Jandy Nelson
GR )  A máme tu prvú contemporary knihu na zozname! Podľa popisku je pre fanúšikov Johna Greena a Rainbow Rowell čo ja jednoznačne som, takže kupujeeem! :D :))
Príbeh je o dvojčatách, ktoré si boli veľmi blízke ale niečo sa stalo a oddialili sa o d seba, skoro vôbec sa nerozprávajú. Bude to o rodine, strate, prvej láske, zrade..teda aspoň to píše oficiálna anotácia. Niečo ako Looking for Alaska ale bez smrti (však John). 
Cover je veľmi pekný a dopočula som sa, že tuším Yoli (?) bude tento titul vydávať !!
Kniha oficiálne vychádza už 18. septembra 2014!




  • THE PASSAGE od Nabille De La Luz
GR ) Tak, začnime minútkou ticha za tento cover... Čo to do kelu je? Ach, tie "efekty" hore v pravom rohu doteraz nechápem a prečo je tam baletka? No dobre, nebudem knihu súdiť podľa obalu, pretože dej vyzerá zaujímavo.
Skrátka ide o to, že vo svete musí každý mladý človek podstúpiť test (virtuálna hra) v ktorej keď umrie, umrie aj v skutočnosti, ale ak vyhrá, bude môcť ísť do Lumenu, ktorý je bezpečný, ďaleko od radiácie. Čiže ak správne chápem, HG ale trochu ináč. Zaujíma ma, ako to dá autor/ka dokopy, pretože to znie celkom dobre. Dúfam, že to nebude celé okopčené HG. Taktiež by to mohla byť nádejná séria. :)
Kniha vychádza 6. októbra 2014.





  • HEIR OF FIRE od Sarah J. Maas
GR ) Konečne vychádza tretia kniha v sérii Throne of Glass! Som veľmi zvedavá a nehorázne sa teším! :)
Cover je ako všetky v sérii úplne úžasný a kick-ass!
Kniha vychádza už 2. septembra 2014 !!!!!! Ehehehehe :3.








Nuž, vyzerá to tak že všetci autori sa rozhodli dobré knihy vydať za sebou, takže peňaženka nebude mať čas na oddych, haha. 
Na aké knihy sa tešíte vy?
Čakáte aj vy na niektorú z týchto kníh? :)

2 komentáre:

  1. I'll give you the sun - vydá SLOVART :D a tuším na jar 2015 O.o alebo tak nejak...nie som si istá :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha :D ja neviem, niekto mi vravel Yoli ale tak to je jedno.. a u nás asi až na jar ale normálne všade po svete vychádza v septembri :)

      Odstrániť