pondelok 15. februára 2016

Mesačná chvastačka v strede mesiaca! | Január a Február


Nakoľko som viac ako presvedčená, že do konca februára už nenazbieram ďalšie knihy, rozhodla som sa, že takto v strede mesiaca skombinujem haul kníh, čo som nazbierala za január aj február. Na samotný januárový post som totiž mala príliš málo kníh a neznášam, keď niekto publikuje haul s jednou knihou! Dúfam, že sa vám príspevok bude páčiť.

streda 10. februára 2016

Knižné cliché, cez ktoré sa viem preniesť.

Ahojte! Keďže som pár týždňov dozadu pridala príspevok Knižné cliché, ktoré nemôžem vystáť a vám sa celkom páčil, rozhodla som sa spraviť presný opak tohto postu a vypísať práve tie cliché, s ktorými som zmierená a vôbec mi v knihách toľko nevadia. Všetky tieto spomenuté body pokladám za takú samozrejmosť skoro každej YA knihy a aj keď sú trochu otrepané, veľa krát, aspoň podľa mňa, knihe dokážu dodať takú správnu atmosféru a majú čo dočinenia s dobrou zápletkou!
Samozrejme, nemusíte so mnou súhlasiť a ak vás niečo napadne, dajte mi vedieť do komentárov spolu s vašimi názormi na tieto nižšie spomenuté cliché. :)


1. TEMNÁ ZÁHADNÁ POSTAVA

Skoro každá YA kniha má aspoň jednu takúto postavu, väčšinou je mužského pohlavia. Je to postava, ktorá sa zrazu uprostred deja objaví a nikto o nej moc do hĺbky nevie a nikto ju dobre nepozná. Počas knihy sa však väčšinou dostáva čitateľ viac do jej vnútra a nakoniec zistí, že je to celkom fajn postava a obľúbi si ju.

streda 3. februára 2016

VÝLET DO VIEDNE | Mariahilferstraße, Karlskirche + veľa fotiek!


Halloooo! Takže, ako názov príspevku prezrádza, spravila som si spolu s dvoma kamarátkami taký "menší" skoro celodenný výlet do Viedne, konkrétne v utorok 2/2/2016.
Keďže nám škola končila po tretej hodine kvôli konferencii učiteľov a vlak nám išiel buď po druhej alebo až po štvrtej hodine, rozhodli sme sa, že "potrebujeme" niečo nutne vybaviť na Slovensku a museli sme odísť po tej už spomínanej druhej hodine. (Komu sa chce čakať hodinu v škole?)